Planer for sommeren 2021


Jeg sitter i gården min i Maleme og ser på fuglene som hopper rundt i morbærtreet. De flyr fram og tilbake mellom treet, huset og gjerdet. Det er stille og rolig og jeg leser bok. Jeg tenker på den sommeren som ligger foran meg. Den blir nok ganske lik sist sommer med lite besøk og stille dager i Uglehuset. Vi blir her hele sommeren.

De siste årene har jeg hatt mye å gjøre om sommeren med byvandringer, turer til Halepa, turer fra Douliana til Almirida og Imbrosravinen med GS Tours. Det var morsomme turer og til tider veldig mye å gjøre. Selv når jeg hadde besøk fra Norge måtte jeg fly av gårde på byvandringer. I forfjor sluttet byvandringene brått midt i juli, men det var allikevel nok å gjøre. 
 Så kom korona-viruset i 2020 og satte alt på vent, og det ble en veldig stille sommer på alle måter. I løpet av denne tiden har helsa mi forverret seg. Jeg fikk jo diagnosen fibromyalgi i fjor sommer, og mye av plagene jeg har hatt lenge, har "falt på plass". Jeg har lært meg til å høre på kroppen, og jeg må ta det med ro, ikke stresse og slite meg ut. Dessverre er energien lav i perioder. Jeg har jo også fylt 64 og kjenner det på kroppen. Knærne blir stadig dårligere, og jeg har bestemt meg for at jeg må slutte med disse turene jeg likte så godt. 
Jeg har gitt beskjed til mine venner i GS Tours om at jeg slutter. Helsa får gå først. Jeg må altså derfor si ifra her også, at jeg offisielt slutter med turene mine til Douliana og Halepa. 
Men hvis noen har lyst til å komme ut til Maleme, enten med buss, bil eller taxi og gå en tur med meg her, er det bare hyggelig. Jeg går jo allikevel daglige turer her rundt Maleme, noen ganger korte, noen ganger lange ettersom. Om sommeren går jeg etter 18 eller 19, ettersom når sola går ned. Her er det lett terreng for mine knær, og det kreves ikke noe forarbeid eller reise for meg. Hvis nå denne sommeren skulle vise seg å bli mulig for noen å komme til Kreta, og man skulle ønske seg en tur, er det bare å sende melding. Vi har flere muligheter for turer ettersom hva folk ønsker.  Landskapet er fint med utsikt både til fjellene og sjøen, fra Kolimbari til Hania.
Det er muligheter for historisk tur, med den tyske krigsgravlunden, og minoisk grav, eller turer til landsbyene rundt. Alt avhengig av formen til de som skal være med, og hvor varmt det er. Her ute er det jo også strand og tavernaer og kafeer. Det blir høyst sannsynlig en stille sommer så noen turer håper jeg på. Jeg ser at Norge forlenger reiserådet om å reise til utlandet til 1. juli, så det blir nok en stille juni her.
Jeg går jo rundt her allikevel, og liker selskap! Det er morsomt å dele det med noen og lære bort litt om Kretas historie og livet her. Her er noen bilder fra turer jeg har gått her ute med venner og blogglesere:
Kommentarer

 1. Hei Aud.
  Leit å høre at helsen begrenser aktiviteten din og at det blir slutt med de hyggelige turene. Er glad jeg har fått med både byvandring, Halepa og Douliana.
  Noen sommertur blir det ikke for meg selv om jeg nå er fullvaksinert, men har store forhåpninger til at det blir Kreta tur i september. Og da skal du ikke se bort fra at jeg banker på døren i Uglehuset.
  Håper uansett at du får en fin sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha en fin sommer du også, så kanskje vi sees.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.