Lørdagshilsen fra Splantzia.

 

Jeg beklager at jeg ikke har latt høre fra meg på altfor mange dager. Jeg har ikke vært på ferie eller vært syk, bare helt uten noe overskudd eller energi. Skulle ønske jeg kunne si at jeg hadde vært på en svipptur til Norge, eller at jeg hadde tatt "time out" i Maleme, men nei da, vi må være hjemme. Kommer oss ingen steder, og vaser bare rundt i gatene og langs vannet i Koum Kapi eller i havna. 

Vi er snart inne i den fjerde måneden i karantene, og det røyner på for alle. Vi kan fremdeles bare gå ut et par ganger om dagen, for å handle, gå til lege, i banken osv., eller på en kort tur nær hjemmet. Vi sender SMS hver gang vi går ut, tar munnbind på før vi går. Sliter på oss alle, fordi det aldri slutter! 

Tallene går opp og ned i hele landet, men hardest rammet er Aten og områdene rundt, Attiki og Pireus, og Lesvos. Her er det nye covid-19 kartet over Hellas.   Gule områder fortsetter tiltakene som gjelder, røde områder enda strengere tiltak. Videregående skoler fortsetter med hjemmeskole, de har portforbud fra 18.00-05.00 flere steder, mens resten av landet har fra 21.00. Butikkene fungerer med "click in the shop", som betyr at du bestiller varer og henter dem i butikken, mens butikkene ellers er åpne. 


 Dødsfallene synker heldigvis. Det nye muterte viruset har nådd øya. I Agios Nikolaos har viruset blomstret opp, i Ierapetra og Sitia har de flere tilfeller enn noen gang. Her i fylket har det roet seg, men hvem vet hvor lenge det vil vare. Barneskolen og barnehagene har vært åpne i noen uker nå, og på mandag åpner resten av skolene. Alle håper jo at det vil gå bra. Vaksineringen er godt i gang og foreløpig blir  helsearbeidere og eldre vaksinert.

Ellers ble nordmannen fremstilt for retten, innrømmet å ha drept kjæresten, men sier han hadde drukket for mye, og ikke mente å drepe henne. Han sitter fengslet til rettsaken kommer opp.

Jeg tok meg sammen og tok med fotoapparatet rundt i nabolaget på denne fine varme lørdags formiddagen. 

tomt for stoler, fullt av biler lørdag formiddag,

nytt spisested åpner der Bourbos var,

her åpner nye Bourbos,
Vi har jo gatemarked hver lørdag, men med halvparten av selgerne, eller mindre. De siste to ukene har også andre som ikke selger matvarer fått sette opp varene for salg. Ikke mange som får være med, og ikke mye folk.

lokal fersk ost,

lokale poteter,

fersk fisk

klær og tekstiler,
bananer fra øst-Kreta,


vinter-horta, 


litt av noen kålhoder,her begynner lørdags-laiki,

 
Jeg startet opp med fysioterapi denne uken, noe jeg gjør hver vinter. Har kroniske plager med nakke/skuldre, og har gått til fysioterapi siden barneskolen. Jeg synes det er kjedelig, men nødvendig! 

Her går temperaturen opp og ned hele tiden. Vi har nordavind og kaldt den ene dagen, sønnavind og varmt den neste. Vi klager ikke, men det føles ikke som vinter. Vi får se hva februar og mars vil bringe. Vi savner å dra inn til landsbyene innover og oppover for å spise på disse koselige tavernaene i helgene. " Hele byen" savner disse helgeutfluktene. Vi savner Omalos og Kounasvannet, gå tur i den grønne naturen i fjellene og beundre blomstene og se fjellene fulle av snø.  


God helg fra oss her nede i sør til alle som leser dette. Håper jeg får kreftene tilbake og ikke venter så lenge til neste innlegg!!Kommentarer

 1. Endelig, takk for "brev"! Det har vært savnet😊 så håper vi på bedre tider ,så vi Kretaelskere kan komme tilbake igjen ❤ God helg🌞

  SvarSlett
 2. Tusen takk for oppdatering/ informasjon Aud! Lurer fælt på hvordan det er utover landsbygdene, ikke minst borte i Maleme og rundt der. Men du har vel ikke lov til å reise på "hytten" heller

  SvarSlett
  Svar
  1. nei, vi kommer oss ingen steder. Skjer nok ikke mye noe sted, men vi har hatt mye sol og lite regn.

   Slett
 3. Takk for skrivinga di.😀 Følger med heile tia.

  SvarSlett
 4. Takk for litt oppdatering,veldig hyggelig og lese bloggen din.
  Har ett håp om å få reisa ned en tur i september. Satser på denne pandemien
  Roer seg når vi får vaksinen. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 5. Takk for din oppdatering. Her i Bergen ligger det flere cm med snø, noe ungene fryder seg over da det vanligvis regner på denne tiden. Regjeringen har mer eller midte stengt grensene inntil videre pga av dette muterte viruset. Men de har det nok strengest øst på. Selv bare lengter jeg til Kreta, med bading og ikke minst fantastisk turer. Håper på at vaksineringen skyter fart men her går det veldig tregt. Ønsker deg en strålende februar med blanke ark og nye håp. Mvh Anne Grete

  SvarSlett
 6. Mange som nå begynner å kjenne at pandemien og alle tiltakene rundt denne tærer på psyken. Vi har holdt på i ett år, et år som på ingen måte har vært normalt. Alt må planlegges, uansett hva man skal så må det tenkes, vurderes osv osv. Vi er heldige her i Norge som kan gå ut og bruke naturen, men uansett, nå begynner vi å bli slitne. Det hjelper ikke akkurat at det er vinter, mørke, kulde osv. men nå går vi heldigvis mot lysere tider, i alle fall mtp. årstid.
  Vi krysser fingrene for at vaksineringen kommer skikkelig i gang, at de som er i risikogruppene blir ferdigvaksinert og at ting kan normalisere seg noe. I mellomtiden drømmer vi om å kunne reise til varmere strøk, sitte på en liten uterestaurant, ta inn lyder og lukter av mat, sol, mennesker osv. Ha det så fint du kan ha det, Aud, og takk for bilder og tekst.
  Hils!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hilsen, vi håper alle på bedre dager.

   Slett
 7. Takk for informativt og alltid koselige oppdateringer. Skjønner godt at man kan bli mismodig iblant.., dere har hatt langt strengere tiltak enn oss her i nord. Følger deg videre med utviklingen fra mitt kjære Kreta, og håper pandemien kommer under kontroll så vi alle kan se en mulighet til og få litt av vår frihet tilbake. Ønsker deg gode dager 🌞 Ta vel vare 💚

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.