Vinterdager

 


Så kom vinteren for fullt, og butikkene åpnet igjen i dag. I deler av landet hvor tallene enda er høye, med click away, helt åpne i resten av landet. Her på Kreta er butikkene åpne. Vi får håpe tallene holder seg lave, så vi kan få handlet og være friske samtidig!

Litt av en forandring på flere måter. Det snør i høyden, ikke bare på fjellet. Vi venter lave temperaturer her nede ved kysten også, mulig det kommer litt sludd, hvem vet? Her ser du værutsiktene for tirsdag og onsdag i Hania, ned i 3 grader i byen er det meldt:


 

Her ser du bilder fra steder på Kreta hvor det snør:

dette er fra Omalos,

og dette fra Lassithi,

Stor forskjell fra de 28 gradene vi nettopp hadde!

Her er mine bilder fra helgen som gikk: 


Jeg tenkte også at jeg må dele noen nyheter som ikke er noe hyggelige. Vi har hatt et knivmord her i området, i landsbyen Meskla. En kvinne på 54 ble funnet død i går, knivstukket. Hun levde sammen med en nordmann, og han er etterlyst over hele øya. Han skal ha ringt til ett av hennes barn fra tidligere forhold, og innrømmet dette! Han stakk av i hennes bil, og det regnes med at han fremdeles befinner seg på Kreta. Jeg må si jeg er dobbelt sjokkert. Det må være et helvete å leve i et voldelig forhold i disse dager, hvor vi alle er innelukket i hjemmene våre. Hvis du så bor i et landsby og ikke har noen unnskyldning for å reise ut av landsbyen, blir du sittende fast.

I juleferien var det 5 ungdommer fra Iraklio, som dro på fjelltur. De ville gå opp på Psiloritis, og bodde på en fjellhytte. Så gikk to av dem videre oppover fjellet, og kom til en glatt fjellside full av is. En av dem gled på isen og falt 30 meter ned og forsvant, og den andre skadet seg, men klarte å få tak i hjelp. Hjelpemannskapene fant den ene skadde, men den andre unge mannen, 21 år var død. 

Fjellguider fra fjellklubben EOS, redningsmenn fra brannvesenet og politi deltok i den vanskelige redningsaksjonen. De sier at det alltid ligger snø og is i høyden og at man ikke må gå der uten truger. 

Så unødvendig å miste livet på denne måten! Tragisk.

Livet går videre, vi tusler rundt og håper vi snart kan slippe portforbud etter 21, og kan reise ut av kommunen og besøke Maleme. Men vi har det bra og klarer oss fint. Dexter skulle vært hjemme i Norge hos mammaene sine, men hvem kan reise med ham i disse dager? Ja, ja han har det supert han! 

Viruset er på tilbakegang i denne omgangen, og dødsfallene synker stadig, det er det positive, og vaksineringen av befolkningen over 85, er i gang. Samtidig blir alt helsepersonell på øya vaksinert i disse dager. 

Vi snakkes!

Kommentarer

  1. Hei, leser dine blogg innlegg med stor glede. Har selv hatt bolig på Kreta i 2-3 år, men solgte. Men nå har helsen begynt å skrante; dårlig rygg og 11 operasjoner. Og både min nevrolog og fastlege tror at jeg vi få det bedre å være i varmere strøk,& det hjelper også å bare få «leve» livet, ikke stresse det norske. Vi har nå tatt valget: selger leilighet og bil,& har planer om å dra ned 6 april 21, bo der i Max 11 mnd,& 20 dager. Dette i følge lover/ regler NAV trygd/ internasjonalt , vi skal ikke melde flytting i første omgang, men bruker C/o adresse. Leste din info i tidligere blogg innlegg,& der står det mye om IKA kort og helsekortet. Vil gjerne vite mer,& forstod det sånn at vi da må søke om oppholdstillatelse hvis vi skal være mer enn 3 mnd, så det er vel lurt å få gjort så raskt vi er på Kreta.Vi skal leie i første omgang, vi har familie i Rethymnon,& det var også der vi hadde hus, i Adele/Platanes området. Vil gjerne få noen råd

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tror ikke dere kan få gresk helsekort så lenge dere bare skal være her så kort. Dette vet jeg ikke, men oppholdstillatelse hos politiet trenger dere etter 3 mnd. Lykke til!

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.