Januarnytt

Sola tittet fram i går, etter mange dager med regn. Nydelig dag etter en kald natt. Vi har fått oppholdsvær og nyter det. Kalde netter, men lite vind og litt sol gjør dagene varmere, opptil 16 grader i dag.

 Nordmannen som var ettersøkt for drap, ble funnet og arrestert og har innrømmet skyld. Han ble fremstilt for forhørsretten i går formiddag. Han sier at han hadde drukket for mye og mente ikke å drepe henne. I følge rettslegen, ble hun påført 14 knivstikk og det som traff hovedblodåren, drepte henne. Han stakk av i hennes bil, og hun døde av blodtap. Så tragisk og unødvendig. Jeg tenker det holder i denne omgangen, kommer tilbake til saken senere. 
Vaksineringen er i full gang, og de over 85 er først i køen. En mann på 94 som skulle vaksineres her på sykehuset, ble spurt om han ikke var redd for bivirkninger av vaksinen. Da svarte han: "Jeg har overlevd to verdenskriger, en borgerkrig og juntaer og er ikke redd for en virus og ikke for bivirkninger. Jeg tar denne vaksinen så vi når den prosenten som trengs for å få immunitet og mine barn og barnebarn kan leve!" Flott sagt! 
Her gleder vi oss over å kunne handle igjen, og det er nøye overvåket hvor mange vi er i butikkene, og håndsprit tilgjengelig. Man må jo sende SMS for å dra hjemmefra, og har 2 timer til rådighet for å handle. 
 Tallene på landsbasis, og på Kreta ligger nokså jevnt for tiden, rundt 500 nye tilfeller hver dag, litt opp og ned, og tallet på døde går ned hele tiden. 9 nye kjente tilfeller på Kreta, 4 i Hania. I dag var det 25 nye dødsfall. Det er meningen å åpne resten av skolene fra 1. februar, vi håper det går bra. Jeg legger ved bilder fra mine turer de siste dagene, håper på å snart kunne bevege seg fritt, og komme ut av byen!
arbeid pågår på muren,


torsdagsmarked i Nea Hora,


Vi har endelig fått rikelig med snø på fjellene, husk på at det skal ligge snø på toppene. Det er viktig for vannbeholdningen at det er nok snø. Dessuten er det normalt, og høyt savnet når snøen smelter. Jeg liker å se på snøen, dra dit når det går an, og ellers har den på avstand. Jeg har jo valgt Kreta selv, men nyter å se snø. Vi har også normale temperaturer om dagen til å være januar. ha det bra, så snakkes vi.

Kommentarer

 1. Fint å følge bloggen din😊 Så får vi her hjemme også holde oss oppdatert.
  Så bra at de har funnet nordmannen 😠 tragisk.
  I Trøndelag er det flott vinter nå, men duu som jeg savner Kreta med sol og varme.
  Ønsker deg en riktig god helg 😍

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig hilsen, og god helg til deg også.

  SvarSlett
 3. Hyggelig å følge med på bloggen din,og holde seg oppdatert med det som skjer.
  Håper å få reise til sommeren/ høsten.

  SvarSlett
 4. Tak for en hyggelig og information blog, som vi har fulgt i mange år...Vi bor i Anidri/Kreta og Silkeborg/Danmark...håber alt er vel hos dig....

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.