Lørdags gatemarkedet.

Ja,så er det lørdag igjen, og jeg  går på gatemarkedet. Laiki heter det på gresk med stress på A,så fra nå av sier jeg bare laiki,ok? Lørdagslaiki  er rett rundt hjørnet for oss. De bruker Minoosgata og en stor parkeringsplass. Masse med plass for lørdagslaikien er stor og trenger mye plass,til folk og benker.
Minoosgata på lørdag.
  Vi kjøpe inn alt av frukt og grønnsaker, ost,fisk ,kjøtt,nøtter ,klær,sko,stoffer,kjøkkenutstyr, verktøy,tepper,duker,håndklær osv.,falsk parfyme,juggel, levende høns og kaniner,avskårete blomster og planter i alle størrelser!!! Billig,god kvalitet (det gjelder råvarer,ikke juggel og ikke alltid klærne) ferskt,lokalt dyrket, god stemning og hyggelig, det er laiki i et nøtteskall!!
Sengetøy og håndklær.
 Når jeg sier at alle handler der, mener jeg alle ,rike som fattige,unge som gamle. Det er flere faktorer som spiller inn så klart. Som sagt ferskt, god kvalitet ,billig, hyggelig! Har man 500-600 euro i måneden i inntekt,er det viktig å telle hver cent for å få  pengene til å strekke til! Man treffer kjente, kjøper en souvlaki som blir grillet i det øyeblikket, kikker på superbillige klær og sko som kanskje passer en.Har en tid og lyst, kan en finne flotte ting.
Lokale bananer små,søte og gode.
 Laiki kan være en opplevelse ,men også stressende alt avhengig av hvorfor man kommer dit. Hvis du er en stresset husmor eller en pensjonist med dårlige ben eller rygg, som leter etter billige men bra grønnsaker, går du fra benk til benk,sammenligner priser og kvalitet, presser deg fram,krangler litt om vekta og blir pottesur på selgeren som legger oppi litt ekstra etterpå for å runde av prisen.Kjempeirriterende er det!!!Du plukket ut fem fine tomater, og selgeren legger oppi tre dårlige for å slippe å gi deg vekslepenger! Men det er jo ikke alltid sånn selvsagt.
Lotos,granatepler,fiken,sitroner ,plommer og druer.
Laiki har vi nesten hver dag, forskjellige bydeler har sin.Dette gjelder alle byer og  landsbyer i Hellas. det skal være en laiki i nærheten av der du bor uansett. På denne måten får folk solgt det de dyrker og vi får kjøpt råvarene ferske direkte fra benken. Synd at ikke Norge har dette syns nå jeg!!! I dag har jeg fyllt opp kjøleskapet med frukt og grønnt, misithraost og  kjøpt en bh til 3 euro ,ny Triumph som skulle ha kostet 40 stod det på merkelappen,og en Espritgenser til 3.Bra kjøp synes jeg!!!
Fersk fisk og kalamarakia

Stamnagati og druer,mmm og poteter fra Lasiti.
Gresskar i flere størrelser. Olje og  vin.

Så mye herlig lokal ost,og rakomelo !!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.