Søndagstur med Platanias kommune.

 


Du vet hvor glad jeg er i gå på tur. Jeg går og går her ute i Maleme. Sist søndag var jeg jo på langtur og gikk gjennom landsbyen Sirili Σιρίλι som ligger langs Tavronitiselva Ποταμός Ταυρονίτης her ute. Denne uken er Tone her på vinterferie og besøker sin mor Else som bor på Candia i Nea Hora. Jeg leste om en tur som kommunen her ute skulle ha fra nettopp Sirili i dag og spurte Tone om hun ville være med. Det svarte hun ja til og kom kjørende ut i leiebil, med mor Else. Vi hadde en koselig stund i gården, før vi lot Else slappe av i gården med hundene, mens vi kjørte til Sirili. 


Det var ikke bare jeg som hadde lest om turen, veldig mange hadde møtt opp. Folk i alle aldre hadde møtt opp klare for en tur. Det var også frivillige fra Røde Kors fra Kissamos med.







Dette er disse nye turveiene som blir lagt opp og merket av de forskjellige kommunene. Grønne veier, kaller de dem. Platanias kommune har laget 16 sånne turer og en representant for kommunen, sa at det blir turer nesten hver søndag utover. Spennende. Kommunen strekker seg jo helt opp til Omalos og det er mye terreng å ta av. 











Først stoppet vi ved en hule som landsbybeboerne hadde laget som bomberom før krigen, men som tyskerne brukte selv under krigen da engelsmennene bombet der. Det var lys der og vi gikk en runde.








 





Tone på tur,













Det var en fin runde med informasjon underveis og vi gikk i rolig tempo. Etter hvert ble det større avstand mellom oss og det ble lettere å gå i eget tempo. Det er så grønt og fint nå og det har så vidt begynt å blomstre, våren kommer....


























På slutten av turen var det et kakestykke, raki og vann til dem som hadde vært med!! Aldri et arrangement uten raki, eller tsikoudia τσικουδία som det heter.





Turen var på 3.5 km og vi brukte ca.1.5 time. For en deilig søndag! Det er meldt regn og tordenvær utover natten og morgendagen. La det regne!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.