Romjul på Kreta

 I år hadde jeg en fredfull jul, med ro i sjelen. Jeg har følt meg mye bedre etter fallet og er ute og går som vanlig igjen. Vi har hatt fint, varmt vær i det siste rundt 18 grader midt på dagen og vi har nytt det fine været til noen bra turer, jeg og Leo. Vi gikk en deilig tur ute i Maleme på mandag mellom oliventrær, avokado og appelsintrær. Her er noen bilder fra turen vår sammen med Cookie:


















Byen har vært  full  av liv siden tirsdag, det ligger et amerikansk krigsskip i Souda-bukta, Gerald Ford og mannskapet har fri. De har leid rom rundt om i byen og er å se overalt i byen. De øverst oppe får leie i byen, mens resten av mannskapet kommer på tur til byen på dagtid med busser. For mange er det litt etterlengtet inntekt som gjør dem velkomne, men de aller fleste er ikke så begeistret for å et så stort krigsskip liggende og er ikke positive til at byen flommer over av amerikanske soldater. Stort sett oppfører de seg bra, men de er ofte mange unge menn sammen som drikker mye og lager kvalm.

USS Gerald R Ford










Jeg leser i avisen om en ung nordmann som knivstakk og drepte en politimann i Tessaloniki. Han hadde drukket mye, var full og kom i krangel med den unge politimannen på en bar. Det står at han har bodd flere år i byen og er kjent for å lage bråk når han drikker. Så trist.

Denne uken døde en av Hellas store sangere, Vassilis Karras Βασσιλης Καρράς. Han var fra Tessaloniki og der bodde han hele livet og ble begravet, 70 år gammel og veldig populær blant folk flest. Den typen musikk som kalles laiko, altså populærmusikk for folk, sanger som blir sunget på spesielle utesteder, såkalte bousoukia μπουσούκια. han startet sin karriere for nesten 50 år siden. 


Det kom en båt med 38 ulovlige immigranter til Gavdos Γάυδος i går. Jeg vet ikke hvor de kom fra, eller hvor de blir sendt til. Som vanlig hadde de betalt i dyre dommer og var på vei til Italia, trodde de.

I går gikk jeg og Leo en fin tur til fyret litt før solnedgang klokken fem. Vindstille fint vær og litt folk ute på tur.









Fortsatt god romjul, så snakkes vi til nyttår.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.