Limnoupolis og gokart

 


I går var vi på Limnoupolis, byens badeland. Stine, min eldste datter er her min barnebarna mine, Daniel 10 og Sebastian 8. De var der første gang i fjor, og hadde gledet seg til å komme igjen i år. Vi fikk med oss lillesøster/tante Tonia, som har vært her i 1 måned nå og er på vei hjem med Dexter. 

Vi kjøpte billettene på nettet, da er det litt billigere, ikke mye. På nettet betalte vi 22 for voksne og 16 for barn og oss over 60. De under 110 cm er gratis. Etter 14 er det billigere inngang. Skliene stenger 18 og bassenget 19 i høysesongen. Det går busser fra busstasjonen i Hania, 10, 12 og 18 og tilbake 20 minutter etter det. De setter opp minibusser dit. Billetten koster 2.10. I fjor dro vi fra Maleme og da tok vi det lille toget fram og tilbake. 

Heldigvis er den voldsomme varmen over og vi hadde en fin dag i vannland. Vi dro klokka 10 og var der til 17, allikevel kunne guttene gjerne ha blitt i en time til. De ble jo ikke helt varme i trøya, ble tøffere etter hvert, før omtrent en time før vi skulle dra. De prøvde alle skliene unntatt den hvite, bratte. Daniel turte den i fjor, men ikke i år. Han sto der oppe lenge flere ganger, men nei, det var for skummelt. Han kan prøve igjen år etter år og ha noe å se fram til. I år var Sebastian riktig tøff og prøvde alle skliene smått om senn( men ikke den hvite, bratte). Etter syv timer var de ikke klare til å dra: bare en gang til, please!!!!


https://limnoupolis.gr/

Vi spiste ikke på poolbaren, den prøvde vi i fjor, dyr mat, ikke godt, men ok for is og drikke. Vi spiste heller på det burgerstedet på vei mot skliene, der har vi alltid spist. Vi pleide å feire Tonias bursdag der da hun var barn, født 10. august. Da kom alle barna til Limnoupolis, badet skled og koste seg også betalte vi for maten, pizza, burgere og sånt. Veldig stas. Dessuten var Stine tenåring da stedet åpnet og var der mye i ungdommen med vennene sine.














Det er badevakter overalt og de tar faktisk sikkerheten veldig alvorlig der. Noen av skliene er med baderinger og på en av skliene er det mulig å ligge på magen med en matte, så går det ekstra fort. Det er mest for de voksne eller ekstra tøffinger da.



Det er sklier i alle grader av lett eller skummelt, så selv de minste kan prøve, med en voksen hvis de tør, de enkleste. 

Det finnes en lazy river, hvor man bare ligger på baderinger og blir dratt langsomt rundt, veldig avslappende og deilig.




Og det er basseng for alle aldre, zip line over det store bassenget og et stupebrett, alt med strenge badevakter. Barnebassenget er morsomt for de miste og der blir voksne og store barn jaget bort av vaktene, der skal de små få kose seg i fred.




Vi tok turen rett over veien til Pista Park gokart banen. Der ventet Jorgos på oss og guttene fikk kjøre hver sin runde. Sebastian fikk en bil som kjørte langsommere siden han er 8. De syntes at det var kjempegøy, første gang de prøvde. Runden er på 15 minutter og koster 30 euro enten man er barn eller voksen. De har en liten runde for de minste også i barnebiler og en fin kafe med utsikt til banen og området rundt. Deilig sted enten man vil kjøre en runde eller bare ta en kaffe eller noe på verandaen der.




I dag blir det stranddag og i morgen Maleme. Vi har badet flere ganger i badetrappen, en favoritt og vært flere runder i havna og på restaurant med Tonia og Jorgos også. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.