Julen 2022

 

Juleaften i Betlehem, 

Jeg sitter her i Uglehuset med varme i pelletsovnen og en kopp julete. Jeg hører om regn, snø, is og holke i Norge og er glad for at jeg oppholder meg på Kreta nå. Her er det strålende vær, grønt og fint.

På juleaften gikk Jorgos, Katerina og jeg på Tamam for å spise julemiddag. Det var fullt av liv overalt, med grilling i gatene, musikk, ballonger og glede. Juleaften Παραμονή  , som jo ikke feires her, først 1. juledag begynner feiringen, er blitt en dag da folk er ute og treffer venner, spiser og drikker. Vi koste oss med god mat og hyggelig stemning. Vi satt ute, det var varmeovner på og det var bra.












 Χάλιδων var full av folk, høy musikk og stemning da vi gikk hjem fra Tamam. I havna var det også mye folk og barn som kjørte karusell eller radiobiler ved juletreet.






Jeg gikk en tur i den katolske kirken som jeg pleier på juleaften. Det er en internasjonal kirke som hører til den Fransiskanske ordenen, Capuchin ordenen. Det er en munk som lever der og hjelper til under messen. Det er en forholdsvis enkel kirke men fra det 15.århundre. Til jul pynter de med julestjerner og setter opp Betlehem hvert år.





Det kommer mange filippinere, polakker, italienere, noen irer, franskmenn grekere og amerikanere dit. Presten er italiensk, men snakker gresk. Hele gudstjenesten blir holdt på gresk, men salmene som synges, synges på mange språk. De deler ut en salmebok hvor alle salmer står på forskjellige språk: latinsk, tysk, engelsk, gresk og polsk. Alle synger med på sitt språk på for eksempel Glade jul. Jeg liker hele stemningen og jeg får den julefølelsen jeg trenger og får ro i sjelen. 

På vei ut fra kirken

På vei hjem var det masse folk overalt.


Siden det, har vi vært her ute i Maleme og bare slappet av og gått fine turer. Jeg tar med Choco på de fleste, men i dag gikk jeg alene litt lenger enn han orker. Her er noen bilder fra turene:


liten hund med stor kvist,
















fra parken i Xirokambi,

jordbærfrukt, koumara

jordbærtre,











Kommentarer

  1. Takk for et fint julebrev. Det er stor forskjell på Oslo og Kreta akkurat nå. Jeg bor midt i Oslo og sliter med masse snø og is og frossen bil. Dine bilder fra Maleme får meg til å drømme om et annet liv uten snø og is. i går bestilte jeg en 5 ukers tur til Kreta med start 8 april. I den anledning ønsker jeg å sende en privat melding på messenger til deg. Er det ok?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Hjemme igjen.

Spilia

Nyheter

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.