Nyheter

 

Høst i nabolaget,

Det regner i dag og det trengs her på øya. Foreløpig er det bare vanlig regn, heldigvis. Det er høstlig ute, med løv som faller og lett regn.

 Det har blåst mye fra sør og sørvest, og langs sørkysten var det storm de siste dagene. En båt med mennesker i fare sendte nødsignal og en båten, en gammel rusten holk, ble reddet inn til havna i Paliohora Παλιόχωρα. Det var 490 passasjerer om bord, alle innvandrere. Desperate mennesker fra Asia og Midt-Østen som har betalt for å bli fraktet til Italia. Og ønsker seg et bedre liv hvor de kan arbeide og klare seg selv. En del av dem, nektet å gå i land i går. De lokale stilte opp for å hjelpe og kom med mat og drikke. Røde Kors var også tilstede og lokale politikere og andre hjelpeorganisasjoner. Som du kan se av bildene, er båten veldig gammel og rusten og menneskene veldig mange.


Bildene av båten med alle menneskene som henger ut foran, ble sendt rundt på nettet, og en pakistansk mann har sendt en melding til den lokale nettavisen. Han sier at en av dem er broren hans, han oppgir navnet på broren og ber om å få snakke med ham! 


I dag ble alle tatt i land uansett om de ville eller ikke, på grunn av store bølger. De ble fraktet videre med busser. Deres skjebne er usikker. De som er flyktninger, får status som asylsøkere og blir plassert i de fra før overfylte leirene og noen blir sendt hjem igjen. Det er jo tragisk uansett. Unge menn på reise fra hjemlandet, familier og barn. En gutt på 15 blir behandlet på sykehuset her i byen. Det er nettopp kommet melding om at kirken tilbyr husly til kvinner og barn i Kandanos Κάντανος.

En politiker i regjeringen, har sendt brev til EU kommisjonen og bedt om hjelp med denne aksjonen. Her er brevet:
Noen hyggeligere nyheter. Litt på siden vil du kanskje si, siden nyheten ikke er fra Hellas, men med folk fra Hania. En gruppe fjellklatrere fra Hellas reiste til Marokko for å klatre det høyeste fjellet i Nord-Afrika, Atlas på 4167 moh. i Marokko. Det var også noen fra EOS Hania, den lokale fjellklubben med på turen. De brukte seks dager på turen opp og ned. En av dem skrev en artikkel i avisen og her er bilder:

mennene fra Hanias lokale fjellklubb,

den greske gruppen,
Til slutt denne plakaten til dere som er i nærheten søndag den 11. De flinke utlendingene i Apokoronas arrangerer julebasar til inntekt for vanskeligstilte i området.  


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Nyheter

Novemberlørdagskveld i byen

På tur med fjellklubben EOS

November er her.

Choco

En dag med oliven og olivenolje

Søndagstur

21. november