Søndagstur Maleme-Kamisiana-Maleme

 


Καλή εβδομάδα, kali evdomada, eller god uke som det blir på norsk. På norsk ville en si ha en god uke, så da sier jeg det, selv i disse Ukrainakrig og koronatider. 

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å gå, spesielt i naturen. I alle de årene jeg bodde i byen med barn, 31 år regnet jeg ut her en dag, begynte tidlig og sluttet sent, lengtet jeg hele tiden etter en tur i naturen. Da den minste var 7 år, tok jeg henne med på min første tur med fjellklubben EOS. Siden dro jeg på turer med dem ca. en gang i måneden i 15 år. Jeg nøt de fleste av disse turene, alt fra veldig lette, til toppturer på 9-10 timer. Du kan søke i bloggen etter innlegg fra mange av disse turene.


Etter at jeg begynte å få dårlige knær, måtte jeg begrense turene. Da startet jeg med turene med GS Tours og gikk  Ντουλιανά Douliana-turer flere ganger i måneden i sesongen. Men nå begrenser det seg mer til turer rundt Μάλεμε Maleme. Her kan jeg utforske området, og prøve å finne nye landsbyer og nye ruter. Akkurat passe terreng for knærne og flott utsikt både mot sjøen og fjellene. Etter over tre år med disse turene, tenkte jeg å komme meg til den andre siden av Ταυρωνίτης Tavronitis-elva og gå der. 







På søndag trasket jeg av sted mot Tavronitis. Jeg tok av fra hovedveien midt i, og svingte til venstre og inn i bebyggelsen bak. 




Jeg gikk til jeg traff neste landsby Καμισιανά Kamisiana og fortsatte inn i den øvre gamle delen av landsbyen. Her møtte jeg en mann med tre hester og to hunder! Litt av et syn. Han sa ja til fotografering, jeg liker å spørre. Er de ikke fine?








 








Herfra gikk jeg tilbake mot Maleme igjen, gjennom vakkert landskap med olivenlunder og full blomstring på bakken. Da jeg fant en bitteliten "kirke" med benker, tok jeg pausen min der. Det var så stille og deilig der.














På vei tilbake gikk jeg gjennom Δέμπλα Debla og villabebyggelsen der oppe. Flott utsikt!!















Jeg ringte Jorgos som var på vei til Maleme med katt og hund i bilen, og de plukket med opp ved Maleme militærflyplass, så slapp jeg de siste kilometerne langs veien. Jorgos hadde lovet å komme og klippe ned rosebuskene og bogenviliaen vår. Han elsker å kutte kvister, men får ikke lov mens buskene blomster, da blir jeg sint kan du tro!!


Nå skal jeg finne flere turer på den andre siden av elva, flere landsbyer å ta av, før varmen kommer. Og til slutt altså: Ha en fin uke!!

Kommentarer

  1. Ingen blå og gule flagg på Kreta?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo da, offentlige bygg, som fyret i Hania har gul og blå farge på lyset.

      Slett
  2. Hei. Har du fremdeles guidede turer i Chania? Eller har du info om andre som har det? Jeg er der i midten av mai.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.