Romjulshilsen

 


Det står en god gammeldags julekake i ovnen, pepperkaker i julekakeboks og krumkaker i en annen. Huset er julepyntet og vi venter familiebesøk om litt.
Julen har vært stille og rolig og koselig. Vi fikk handlet julegaver, men med hverandre. I år gjorde vi en litt annen vri, vi fikk de andre til å kjøpe de tingene vi hadde lyst på, som vi selv valgte ut! Jorgos ønsket seg noen sko han hadde sett, og så hadde de hans nummer!  Det er vanligvis vanskelig å finne så store sko. Tonia ønsket seg nytt fotografiapparat som hun selv valgte ut og så spyttet vi alle i det vi ville gitt henne og hun er lykkelig! Jeg fikk fine joggesko, genser og klokke som jeg selv var med å velge. Du kan si at vi bare kunne stoppet der, men Tonia synes vi skal pakke inn pakkene og legge dem under treet, så det gjorde vi. Jeg fikk Trond Viggo Torgersens nye bok "Kroppen for voksne", som jeg har begynt å lese, anbefales!!
vi kjøper julegaver med Tonia,

Juleaften formiddag laget Tonia og jeg omsider pepperkaker, hun er så opptatt og vi utsatte bakingen flere dager, men de kom da i boks! Så traff jeg Katerina og Wibeke som for øvrig har vært med i bloggen flere vintre da hun overvintret her. Nå er hun på forlenget juleferie og bor like ved meg. Jeg fikk meg et friskt bad, temperaturen har sunket en del. Wibeke tok bilder:

fotograf Wibeke,













Så gikk vi på kafe og det var levende musikk på kafeen ved siden av. Jeg tok bilder med fotoapparatet, men det har jeg glemt i Maleme, så de bildene kommer ikke med her. Vi koste oss i alle fall i sola.



















Etter middag og gaver, gikk jeg og Wibeke på kveldsmesse klokka 22 i den katolske kirken i Halidon. Det var mindre folk enn vanlig og alle med munnbind på. En fin og stemningsfull gudstjeneste med sanger som Glade Jul på mange språk. Det er en internasjonal menighet, og til jul kommer også reisende og andre utlendinger, som Wibeke og jeg.


På hjemveien tok vi runden rundt havna. Mye folk ute og høy musikk, alle satt eller sto ute.













Første juledag dro vi til Maleme og koste oss sammen der, Tonia, Jorgos og jeg, med flybårende norske julepølser, hund og katt. Været var fantastisk etter mange dager med kaldt og fuktig vær. Vi gikk en liten tur med Jack og Tonia fikk innviet fotoapparatet sitt. Flotte hvite fjelltopper og ellers grønt.

Tonia med lille Chanel,

og med Jack på tur,













I dag fikk jeg meg et kaldt bad, kaldere enn i Koum Kapi. Det var magisk på stranda, ingen bølger, strålende varm sol og ingen andre enn Jack og jeg. Han holder det gående, skjelver mye, kaster opp og tisser litt hele tiden. Men en liten tur ned til stranda liker han godt.

julekrybbe utenfor kirken i Maleme,













Han har for øvrig vært på flere besøk her i Splantzia, Tonia ville så gjerne se ham. Jorgos bor fremdeles i Maleme og der tror jeg han blir.

med den gamle katten Boubouka,

Ha en fortsatt fin romjul alle sammen!

Kommentarer

  1. Hyggelig lesning. Ha en fortsatt fin julehelg! Kaldt her idag morges: minus 11. 🌲🎄🎄🎁🎁

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Småprat

Imbros ravinen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Det greske alfabetet.