Nytt fra byen og nabolaget

 Vi nærmer oss jul med stormskritt, havna er pyntet så flott i år og juletreet foran Agora tent. Alle gatene er belyst og butikkene julepyntet. Vi har en virus som florerer og dermed er noe av gleden borte. Uansett må man enten vise fram vaksinebevis med ID for å handle eller gå på kafe/restaurant. De som ikke er vaksinerte må ta rapidtest. Utenfor de store kjedebutikkene kan man testes før man går inn. Det legger jo en slags demper på gleden, men er bedre enn i fjor da innkjøp av julegaver måtte gjøres pr click away. 

En del skoler har mye smitte og må stenge noen dager, men ellers er skolene åpne. Det berømte Santa Run Hania, blir feiret på en annen måte i år. Man kan "melde seg på" og betale inn en selvvalgt sum til bankkonoten deres. Der etter sender man en epost med kvitteringen for innbetalt sum, og får et startnummer. Med dette nummeret legger man ut bilde på Facebook eller Instagram. Alt dette for å støtte de organisasjonene som alltid får hjelp av Santa Run. Man kan også hente en tom julenissesekk og levere den inn igjen fylt med gaver til barn og unge som trenger gaver denne julen. Løsninger finnes i disse rare tider.


Det har regnet masse de siste dagene, og i går blåste det kraftig.

regn i mm. på øya i går,

Selv orket jeg ikke gå ned i havna for å fotografere bølgene, men her er lånte bilder fra en lokal nettavis:



Her i nabolaget er det stille om dagen. På plassen foran kirken er halvparten av spisestedene stengt og siden det er ganske kaldt og regner mye, er det ikke mange som sitter ute. I dag er det heldigvis oppholdsvær.





Gatene her i nabolaget er stille om dagen.

ledige Airbnb hus i nabolaget,

 












det nymalte gule huset er et nytt hotell


Hadde vi hatt normale tider, så hadde vi nok hatt en del juleturister, men i år ser det mørkt ut leser jeg i avisen. Fra søndag av må alle som reiser inn i landet, ta en koronatest før de reiser, uansett om de er vaksinerte eller ikke. Dette kan jo stoppe en del smitte, og det gjør det mindre attraktivt å reise. 





Vi får besøk av vår yngste datter som kommer på lørdag og blir i ti dager. Vi skal bare slappe av og kose oss. Det er noen nordmenn her nå, bortsett fra folk som har hus her, er det også noen som leier og trives bedre med vinter på Kreta enn i Norge.


Kommentarer

  1. Hei Aud. Triste tilstander hos dere som her i nord. Lurer på når det blir normalt igjen. Heldigvis har mannen min og jeg greid oss så langt,tross kreftoperasjon. 3.vaksine er tatt. Blir litt enklere da, enn så lenge. Om å gjøre å være forsiktig. Takk for info. Håper at jeg kan få reise Kreta igjen om ikke så lenge. Kos deg med besøk av datteren din!

    SvarSlett
  2. Vi får håpe at neste år blir bedre. Tusen takk og god jul.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Småprat

Imbros ravinen

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.

Kathara Deftera i Nea Hora