Tur til Georgoupoli og Argiroupoli

 


I går kjørte vi på tur med Kerry og Rolf som har vært med på mange av mine turer før. Kerrys store drøm var å få oppleve Argiroupoli som hun hadde lest mye om. Dagen var strålende og varm for årstiden. Vi stoppet i Georgioupoli først for et kafebesøk og bad. De hadde ikke vært der før, men likte seg veldig godt. Jorgos bader ikke, men vi andre fikk et deilig bad. Det er langgrunt og det var ingen bølger. En god del folk, både lokale og turister.


Så gikk vi som hadde ben til det, ut på moloen til den lille Agios Nikolaos kirken.Så kjørte vi videre langs kysten bort til Episkopi, hvor veien tar av til Argiroupoli, det er 8 km fra hovedveien. Før man kommer til landsbyen, går veien ned til kildene og alle tavernene der. Her er det veldig mange åpne kilder hvor det friske rene vannet renner ned. Tavernaene er bygget rundt kildene og de har bygget demninger og har ørret der. 

Vi satte oss på taverna Koundouraki, og nøt et bedre grillmåltid. Man kan også spise ørret som de fisker opp med håv.
Det er magisk å sitte der å spise i alt det grønne og med rennende vann rundt en.her i området grilles lammet på denne måten,


ørret

Etterpå kjørte vi opp til selve landsbyen, som er veldig gammel og bygget høyt oppe i en skråning over kildene. Her er bilder fra turen vår i landsbyen:

Denne turen anbefales, enten fra Georgoupoli, Rethimno eller Hania. 

 

Kommentarer

  1. Takk for tips til plasser å besøke på Kreta 👍 Høsten er en fin tid til å reise rundt på øya.

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig, høsten er fin her ja.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.