Rapport fra siste uke.

 

Fra Kefalas

Siste uken i august ble travel for meg. Først tok vi farvel med Dexter og Michelle på mandag. Dexter hadde jo vært her i over ett  år. Så kom Ahmed og Fatema på besøk på tirsdag, og vi hadde tre fine dager sammen. Vi var i Maleme de første dagene, så dro vi til byen på onsdag kveld. Fatema vil helst ikke at vi tar bilder av henne, og det respekterer jeg. Men her er bilder fra havna på onsdag kveld:
 
Vi satte i rolige Koum Kapi og nøt kvelden sammen. På torsdag fikk vi handlet inn klær og sko til ungdommen, lillebror og mor. Ahmed trengte nye fotballsko så han kan fortsette å spille fotball. Han har mye glede av samspillet og vennskapet med de andre på laget. Fatema fikk klippet håret også. Glade og fornøyde med mange poser med klær og sko, og en konvolutt med 600 euro til foreldrene, satte de seg på bussen til Iraklio torsdag ettermiddag. Familien er ekstremt takknemlige for at ukjente mennesker i Norge hjelper dem. De setter utrolig stor pris på det! Tusen takk alle sammen!!

Fredag var vi invitert til Kefalas hvor min kusine Bente og fetter Bjørn har hvert sitt hus. Dessverre er ikke Bjørns helse noe god, og hans kjære Lisbeth er her og tømmer huset for personlige eiendeler siden huset er solgt. Det var ikke sånn vi hadde trodd det skulle gå, men livet blir ikke alltid som vi venter oss. Bentes mann Morten og Jorgos satte i gang å kikke på biler på nettet, Morten trenger hjelp til bilkjøp her. Kefalas ligger over Almirida, med utsikt mot Georgopolis. Jentene tok en runde i landsbyen, og her er bildene fra denne deilige dagen:svigerinnene Lisbeth og Bente
det flagges på halv stang for Theodorakis,
Lørdag fikk jeg besøk her i Maleme, og vi gikk på tavernaen Amiryllides og koste oss veldig. Jeg hører at Norwegianflyene er fulle hit ned.

Det blåser om dagen, nordavind og ikke noe badevær.Temperaturene ligger under 30 i skyggen, og det kommer til og med noen skyer av og til! Naboene  kommenterer at det blir mer vinter nå. Slik snakker de på Kreta, med en gang sommerheten er over, snakker de om vinter.

Dexter hadde vært en uke i Aten med Michelle, men i går ankom de Gardermoen, og nå er han endelig hjemme igjen. Døtrene mine er lettede og glade, og vi litt triste.

Dexter på flytoget,

morgentur på Høvik,

Men vi har Jack og kattene og klarer oss bra.


Denne uken er det meldt litt regn fra onsdag, men ikke heldags. Forøvrig: Smittetallene går ned, og Kreta minus Iraklio, ligger nå på orange nivå, og begravelsen til Mikis Theodorakis blir i Galatas her i Hania på torsdag.

Kommentarer

 1. Καλησπέρα!
  Hvordan er temperaturen på Kreta i slutten av oktober og begynnelsen av november? Er det varmest å bade på nordkysten eller sørkysten, eller er det som regel for mye vind? Hva tenker du om å feriere på den tiden av året? Har lurt på å reise ned å feire oxi dagen!
  Glad for svar. Mvh Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er som en dårlig norsk sommer. Kan være heldige å få fint vær eller regn og vind. Uansett så er det en fin årstid, men ingen vet lenger hvordan været blir helt sikkert!

   Slett
 2. Flotte bilder 🇬🇷 Nyt høsten på Kreta 🍂

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Helg i byen

Oppdatering

Mikis Theodorakis er død

Siste nytt

Septembertur til Loutro.

En tur langs stranda

Lørdagstur i havna

Mine turer rundt Loutro

Hjemme igjen.