Nyheter

 


God søndag fra Maleme. Været er supert rundt 28 grader midt på dagen, og kjøligere på kveldene. Det blir mørkt klokka 19.45 og høsten er her. 

Druene er modne, det meste er høstet inn allerede og vinlaging med druetråkking snart over.Kreta har mye turisme om dagen, både de som liker september best som feriemåned, og de som har høstferie. Det er en del land i Europa som har høstferie i september, så vi ser en del barnefamilier her nå. I forrige uke hadde vi en kald dag overskyet med sterkt nordavind, og Gamlebyen var full av turister som tok seg en bydag. I avisen leste jeg at det var 3500 turister i byen den dagen. Det kommer jo cruiseskip også. Bussene til og fra Maleme har mange passasjerer og hotellene her har enda en del turister.

Jeg leser med glede at både Danmark og Norge har gjenåpnet. Det kommer til å ta litt mer tid her i landet.

Koronasituasjonen er bra her om dagen. Tallene synker for hver dag og ligger på rundt 20 nye tilfeller om dagen. Det var jo frykt for at tallene ville stige med åpningen av skolene, men her skjedde altså det motsatte. I Nord-Hellas er det stigende trend i det siste dessverre. Daglig dør det rundt 25-30 personer og dette er tragisk. Dødstallene er høye, over 14.000 gjennom hele pandemien. Så tragisk!

Vi bruker fremdeles munnbind innendørs og på offentlige kontorer, kino, spise og utesteder må man fremvise enten bevis på vaksine eller test for å komme inn. 


Det er enda mange som ikke vil vaksinere seg, men de blir nok lei all testingen for å gå på jobb og skole eller gå ut.

Det kom en båt med 153 flyktninger og innvandrere, blant dem  48 barn. De ble satt i land i Paliohora og brakt til Hania og en leirskole ved Kalathas, Akrotiri.
Der blir de nå tatt hånd om og får mat og husly, før de blir flyttet til Aten for så å få sin fremtid bestemt avhengig av hvor de kommer fra. De dro fra Izmir i Tyrkia med løfte om å bli kjørt til Italia. Som vanlig stakk mannskapet av utenfor sørkysten av Kreta og lot dem drive. Kapteinen er nå arrestert leser jeg i avisen.  

Kommentarer

 1. Du pirrer reiselysten med historien din. Vet du forresten om det blir noen Golden Age Festival i Rethymnon fra neste helg? Norge deltar jo ikke, så jeg har ikke hørt noe mer om arrangementet. Tenkte kanskje at det hadde vært skrevet om det i avisene. Ha en fin sensommer/høst

  SvarSlett
  Svar
  1. https://www.rethymno.guide/el/component/rseventspro/event/126-golden-age-gym-festival-2021?Itemid=258
   ser ut som det går som planlagt, hvorfor deltar ikke Norge? Ha en fin høst du også.

   Slett
 2. Hei Aud. Nå er jeg hjemme igjen etter 3 uker i Agia Marina. Var rart med så lite prating på norsk. Men desto flere glade dansker. Har hatt det supert. Har fått mange henvendelser i dag med spørsmål om jordskjelvet i dag. Da satt vi i fly fra Gardermoen til Sola. Du kommer nok med reaksjoner fra lokalbefolkningen i neste blogg. 😀😀

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.