Julikvelder i byen.


Nye innreiseregler fra Hellas til Norge.  Hellas går fra grønt til oransje og norske aviser slår det stort opp. Noe som står som en bisetning, er at karatene gjelder uvaksinerte. Fullvaksinerte behøver ikke å gå i karantene etter hjemkomsten til Norge. Diskusjonen går høyt om man behøver å reise nå. Det er veldig usikkert og det at det skifter hele tiden, er en sjanse  man tar når man reiser nå for tiden. Det nytter ikke å klage på dette. 

 Selv reiser jeg til Oslo den 23. Skal bo hos de yngste døtrene, og passe barnebarna. Har ikke dårlig samvittighet, for meg og familien min er dette en nødvendig reise.

kveldsbad i Koum Kapi,

Jeg har ingen store planer om å reise rundt i Norge, og er redd for å bli smitte her nå. Jeg holder meg hjemme i Maleme for det meste, og går tur når jeg er i byen. Her er noen bilder fra turene. Bildene er fra havna, Splantzia og Koum Kapi.kveldsstemning i Daligiannigata,
                                                                                            
Litt kretalyd til dere som lengter:


  Det er noen folk ute, men mindre enn vanlig i juli. De aller fleste er greske, men det er jo utenlandske turister også. I går var flere cruiseskip innom Souda, og disse turistene gikk rundt på formiddagen. Vi merker at viruset er her, og kan ikke slappe helt av. Spørs når vi kan det. 
 

Smittetallene stiger igjen her i landet dessverre, blant greske barn og unge vel og merke. På steder som bydeler i Aten, sentrum av Iraklio, Rethimno og Mykonos som før nevnt her i bloggen. Allikevel kan man si at denne smitten ikke er innført av turister. Det er faktisk få tilfeller som blir oppdaget ved grensene. 

Dagens nye tall på Kreta er ikke høyere enn de foregående dagene, heldigvis. Iraklio-112, Rethimno-91, Lasithi-23, og Hania-49, bare Lassithi fylket er tallene høyere enn før. For hele landet 2691.

Triste tall og ødeleggende for turismen så klart. Bli hjemme hvis du ikke må reise ville jeg nok også si, men hvem er jeg til å avgjøre det? Mange reiser for å treffe familie, reiser hjem til hjemlandet, andre har hus eller hytte å se til. Og noen risikerer å reise til for eksempel Hellas på ferie. Jeg dømmer ingen. Enkelt er det ikke, og det blir nok ikke bedre vil jeg tro. En må tenke seg godt om. Det er stressende å ikke vite hva som skjer synes nå jeg, som er engstelig for min egen reise.

 Fra i dag er det altså nye regler på spisesteder. Dette betyr at hvis man vil ha servering inne, kan bare vaksinerte slippe inn. Hellas har innført en app til mobilen som heter Covidfree.gr. Her skanner man vaksinepasset, og får grønt lys. Spisestedene  skal ha dette godt merket.


Dessuten gjelder de nye reglene for reise med ferjer: man skal kunne bevise enten vaksinasjon eller negativ covid-test før man kan gå ombord. Dette medfører lenger tid i havna, og man oppfordres til å stille en og en halv time før avgang med de riktige papirene klare, som ved flyreiser.


Jeg har samlet noen bilder fra mine siste turer i byen noen varme julikvelder. 

Well of The Turk,

kveld i Koum Kapi,Kommentarer

  1. Jeg kommer til Kreta 24 juli og gleder meg. Er fullvaksinert og tar mine forhåndsregler. God tur til Norge og kos deg med familien.

    SvarSlett
  2. Takk for flott oppdatering.Savner Kreta.En fantastisk øy😃

    SvarSlett
  3. Hei! Nyter å lese bloggen din - savner Kreta sånn - Tusen takk for det du gjør 💖 Så leit med knærne dine, leste det i et annet innlegg og kommenterte der, vet ikke om du så det. Tenkte jeg kunne tipse deg om stamcelle-behandling 😊 Fort gjort ved vanlig legetime, kjapt inn og kjapt ut. Et søskenbarn av min mor ble SÅ bra i de vonde knærne etter denne behandlingen. Nå har min far fått gjort det samme, og det virker lovende 😊 De tapper litt blod og sentrifugerer det for å skille ut stamceller, så injiseres disse tilbake i kroppen for å reparere. Kan jo være verdt et forsøk. Ønsker deg en flott sommer 🌸 Mvh Rose H.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.