Siste nytt


Da ser det ut til at den beste nyheten vi har fått på lenge, og ventet på, endelig er her. Vi slipper å gå med munnbind ute fra i morgen! Innendørs gjelder det samme, munnbind overalt bortsett fra hjemme. Det er 11 måneder siden vi hadde lov til å bevege oss ute uten. Den kan kanskje høres ut som en liten nyhet, men spesielt i denne varmen er det en lettelse. Dessuten vil portforbudet opphøre fra mandag. 

I og med at EU fra 1.juli vil ha et felles vaksinepass, er jo også dette noe mange ser fram til, det vil gjøre det lettere å reise. Det er jo mye usikkerhet rundt reiser og vaksinepass. 
Vi er inne i en hetebølge, og den vil vare lenge. Vi lider under grader opp til 37 på Kreta, men enda varmere mange steder på fastlandet. Det er nesten ingen vind, og dermed føles det ekstra varmt. Det er jo ypperlig for alle som liker å svømme med vindstille, men litt vel varmt i luften er det. Det er regnet å bare bli varmere fra til mandag i første omgang. 
noen temperaturer på Kreta i dag,

Husk at hvis du oppholder deg i et land med hetebølge, så hold deg i skyggen eller innendørs midt på dagen. Drikk mye vann og gå på noe på hodet. Vær obs på solstikk!
I går hadde de to utrykninger om hjelp til turister. En kvinne ville gå ned til den kjente stranda Zeitan Limani nær flyplassen, men hun og vennene fulgte ikke oppmerket sti. Hun falt og skadet seg. Dette er et vakkert sted, men det er ikke lett å gå der på strandsandaler som mange gjør!
En mann fikk heteslag da han gikk Agia Irini ravinen. Ikke lurt å gå turer i hetebølge!
En engelsk forfatter, Bill Kitson, har gitt deler av inntekten på bøkene sine til skolen for barn med handikap her i byen, ELEPAP. Det er flott at noen tenker på andre!

Livet går sin vante gang her i Maleme, med fuglekvitter, salamandere og lufteturer med hundene. Her er noen bilder:






























I går ble jeg kontaktet av TV2 igjen om jeg ville være med på nyhetene. Jeg sa ja, og fikk noen minutter med spørsmål og svar. Det var spørsmål om Deltaviruset har kommet til Hellas, og om situasjonen her nå, og hva grekerne håper på. Altså for de som ikke så det: Deltaviruset har ikke nådd Hellas, og det går nedover med smitte og oppover med vaksinering, så alt ser bra ut foreløpig.
fra 17.30 nyhetene på TV2

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Småprat

Spilia

Nyheter

Hjemme igjen.

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.