Koronahverdag.

 


Vi nærmer oss slutten av mai, og sommeren rykker stadig nærmere. Vi har hatt en vanskelig vår, men nå i mai har tingene vært lettere. Det vil ikke si at smitten og faren for å bli smittet er blitt borte. På øya ligger tallene på rundt 100 nye smittetilfeller om dagen. Vi går med munnbind overalt og vi glemmer ikke at vi lever med covid i hvert nabolag. De siste dagene har vi hatt daglige covid19-dødsfall på sykehuset her i byen. For noen dager siden var antallet smittede på 48. Sannsynligvis på grunn av koronafestene de unge holder på torget i Splantzia, blant annet. Det er fare for at Hania igjen får rødt nivå i følge regjeringen. 

Jeg skriver dette, fordi mange lurer på om det er trygt å reise hit nå. Hva skal man si? Min venninne Katerina jobber på et privatsykehus på en geriatrisk avdeling hvor alle sykepleierne og de fleste eldre var vaksinert med to doser. Allikevel ble noen av de eldre smittet, og etter hvert nesten alle de ansatte, selv om de var vaksinerte. De gamle ble innlagt på sykehuset, og en etter en dør noen av dem. Katerina er i karantene hjemme med covid, men uten symptomer. Ingen av de ansatte har symptomer. Av delingen er nå stengt og de ansatte er i permisjon. Så jeg har sitter  i Maleme og hun i leiligheten sin helt alene, og vi har pratet daglig på telefonen. Nå er hun bra og karantenen er over, og vi treffes igjen i morgen.Ikke akkurat sånn vi hadde sett for oss mai måned. Da skulle vi gå på kafe, endelig, og gå på utekino. Vi håper hun kan komme en tur til Maleme neste uke. 

Dette beviser at vi ikke kan føle oss trygge enda. Dagens tall er 27 positive tester i Hania, det samme i Iraklio, 11 i Retimno og 5 i Lassithi. Hele landet har 1457, et stabilt tall.

Vi nyter allikevel livet her ute, med turer og bading og ro.


Hotellene begynner å gjøre seg klare til å åpne så smått. Jeg forstår at det er ventet svensker, briter og dansker utover i juni. Noen står oppgang før juli er ikke ventet. Platanias er fremdeles delvis stengt, litt mer åpent i Agia Marina. Hotell, restaurant, kafe og butikkeiere holder pusten og håper.......


Dessverre har Hania og nærmere bestemt Agii Apostolii vært på riksnyhetene de siste dagene, da en 11 år gammel jente forsvant hjemmefra, og ble funnet død der ute. Hun har mest sannsynlig hoppet i døden, da skadene tyder på det. Hun hoppet fra et sted på høyden ved kirken rett ned på klipper. Tenk at en 11-åring tar livet av seg! Ikke rart hele landet er opptatt av det. Så tragisk, hun hadde vanskelige forhold hjemme, med en voldelig far. God helg og nyt livet og de siste offisielle vårdagene. Håper været holder der du måtte være.
 


 

Her i Uglehuset, slapper jeg av og følger med på fugler og salamandere som deler trær og busker. Vi så en flott irrgrønn salamander sist sommer, og i vinter, men nå er det i alle fall tre. Det er en grønn med lang hale, en grønn med kort hale, og en liten med grønt hode og lang hale. Her er bilder og en video:


dette er den lille som spiser på et morbær,en av de store med kort hale,

og den med lang hale, synes ikke på bildet.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983