Ny oppdatering

europeisk kart over covid-19 

 Vi er i romjula, og vaksinen er ankommet Hellas også, og vaksineringen startet med presidenten og statsministeren. På covid-sykehus og aldershjem  i Aten og Thessaloniki er vaksineringen i full gang. Helsepersonell og eldre med underliggende sykdommer blir vaksinert først her som i alle land hvor vaksineringen er i gang. Hellas får i dag 83.850 doser vaksine. Vi må se framover nå, og håpe på det beste. Bare det ikke er FOR mange som er påvirket av denne konspirasjonsteorien om at man får innsatt mikrochip med vaksinen!! På Kreta starter vaksineringen 4. jauar.Jeg legger merke til hvor fort man blir "munnbind-politi"! Alle legger merke til deg hvis du beveger deg uten, og snakker om det. Jeg så en som gikk uten i dag! Sjokkerende!! Hvor fort har vi ikke vendt oss til å bruke munnbind overalt. Det er ikke så irriterende lenger. Vi snakker i telefonen, handler, og går på tur med munnbind på som om vi alltid har gjort det!

Hellas har nå dag for dag færre nye tilfeller, og færre daglige dødsfall på grunn av korona. Fremdeles dør det noen daglig og dette er ikke bra. Nå ligger tallet på rundt 45, ned fra 100, så det går riktig vei! Antallet nye smittede( kjente tilfeller) ligger på rundt 300-400 hundre. Kreta er smittefritt så vidt man vet, og det er stor optimisme å spore. Vi håper at vi samfunnet langsomt åpnes igjen fra 7.januar. 6. er jo helligdag og 7. er Jannis-dagen, så det venter nok til den 8. Skolene og butikkene ventes å åpne da. Det ser lysere ut nå, og dette vanskelige året går mot slutten.

fra dagens formiddagstur,Nå er det mye folk ute å går i det flotte været. Varmt, sol og lite vind, og vi nyter det. Folk spaserer rundt og mange handler med click away. Siden mange gir hverandre gaver på nyttårsaften, holder alle som kan "åpent". Gullsmed, lær og skobutikker i skinngata er delvis åpne, lekebutikker, klesbutikker og gavebutikker håper på litt handel før nyttår.  


kveldstur i Splantzia,


i går formiddag var det regnbue over byen,
det hadde regnet om natta, men ble en fin dag.


Min venninne Katerina er blitt mormor til en bitteliten gutt på 2 kilo! Hun er på sykehuset med den nyopererte datteren og barnebarnet, og var nettopp innom for å rapportere om framgangen til den lille. Alle er nå opptatt av at han må legge på seg. 

Vi snakkes igjen. Fortsatt god romjul til alle.


Kommentarer

  1. Godt nytt år til deg og dine, savner Kreta, vurderer leie av studio til vinteren om jeg finner noe tilpasset min lommebok?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.