Desemberhelg

 


Vi har hatt en uke med regn, men ikke kaldt. Nyhetene er at fra i morgen av begynner nok et nytt system i Hellas under Lock Down. Noen få butikker får åpne, som bokhandlere, men ellers åpner butikkene ikke. Frisørene får også åpne i morgen. I stedet blir det noe de kaller click away. Det betyr at butikkene kan selge varer på deres nettsider, man kan betale online, og hente varene utenfor butikken! Man kan også ringe, hvis man vet hva man skal ha. Ikke alle grekere har  mulighet for eller kunnskap om å bruke nettet. Alle butikker vil ha info på døren fra i dag, så man finne info der. Ikke alle butikker vil operere med nettsider, men bare ta i mot kunder etter oppringing. Dette gjelder f.eks små klesbutikker. Alle er spente på hvordan dette kommer til å fungere, men vi lærer nok dette også. Lock Down er utvidet til 7. januar, og portforbudet etter 21, vil fortsette, bare 1.juledag og nyttårsaften vil det ble utvidet til 22!! Trist jul og nyttår her i landet i år. Akkurat som i Norge, kan man være opptil 10 personer sammen til jul og nyttår. 

Tallene vi alle venter på, ligger stabilt, men går ikke særlig ned, litt over1000 nye kjente tilfeller hver dag, men rundt 100 døde. Tallet på døde er på over 3000 siden mars. I dag er tallene lavere, 693 og 85 døde, men det kan ha med at det er helg å gjøre. Det var frivillig testing på onsdag, med rapid test av 600 testede var det 2 positive, veldig bra.

Jeg legger ut bilder fra lørdag kveld , de har pyntet alle seilbåtene i havna med lyskjeder, det er så flott! :
her skifter bildene hele tiden,Koum Kapi

Og her fra dagens tur til fyret med Katerina og Mocca:jeg elsker denne lille isfuglen,
Fortsatt god førjulstid til alle fjern og nær.

Kommentarer

 1. Takk for info. Go jul til deg og dine.

  SvarSlett
 2. Heldig du som kan spasere rundt i Hania Aud :-)
  Vi har jo ikke lov å bevege oss ut av kommunen, så jeg må holde meg her borte i Tavronitis jeg, og det er ikke like mye fint å se av julepynt her :-(
  Begynner å savne det å kunne ta meg en spasertur i Hania nå ja, håper på mer normale tilstander snart !
  God Jul til deg og dine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi må vente til 7.januar, håper vi kan komme over dette innen det! Jeg lengter til Maleme, men sånn er det! Hvor lenge blir dere her, og god jul!

   Slett
  2. Dere kan forresten dra inn til byen for å handle, alle drar til byen, bare ikke ut av kommunen, eller være for lenge borte. Ikke så strengt nå som det er nye regler for å handle.

   Slett
  3. Jeg blir over vinteren :-)
   Jeg er her alene nå.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.