Siste nytt


 Så har regnet endelig roet seg, og tordenværet fløyet videre. Vi puster lettet ut etter dette voldsomme regnet. Siden søndag kveld har det regnet, men vi snakker ikke om vanlig småregn, men voldsomme byger hele tiden overalt på øya. Det sammen med voldsomt tordenvær, har gitt mange problemer. Strømbrudd, oversvømmelser og generelt problemer på veiene. Regn i millimeter i går flere steder i Hania fylke i går. Dette var der det regnet mest i landet. 

Her var det en barneskole som trengte hjelp fra brannvesenet i går, da skolegården var full av vann da elevene skulle hjem. Ankomstveien var blitt til en elv, men brannvesenet klarte å få dem ut i små grupper med sin bil. Foreldrene ventet på den andre siden av skolen. 


I Iraklio var det en stor redningsaksjon i går, da et område utenfor byen fikk en voldsom regnskur. Veiene ble til elver, og flere biler ble tatt med vannet. Brannvesenets redningspatrulje EMAK, ble tilkalt. De klarte å frigjøre en eldre mann fra bilen sin,  og reddet en ung jente som hadde klatret ut av bilen og opp i en stolpe og holdt seg fast. Det fikk henne over på den andre siden, der de var mindre vann, ved hjelp av tau. De sier at hun reddet seg selv ved å klatre ut av bilen og opp på stolpen og holdt seg fast uten å få panikk.


Brannmennene roser henne og sier at hun hadde druknet hvis hun ikke hadde holdt hode kaldt og handlet så raskt.

Godt at vi har brannfolk og redningsmenn! Heldigvis gikk altså ingen menneskeliv tapt.

Koronaviruset er på voldsom vei oppover, dessverre. Tallene har aldri vært så høye de på var over 800 i går. På Kreta er det nokså jevnt fordelt med et tilfelle her og der, men flere i Iraklio som fremdeles er rødt. Regjerningen er bekymret.


Utover regnværet, kan jeg fortelle at alle lederne fra nynazistpartiet Hrisi Avgi, som var anklaget for kriminelle handlinger, fikk fengselsdommer. Det fikk over 13 år alle sammen. En viktig seier for demokratiet, for menneskeverd og gresk politikk. Dette betyr ikke at ikke noen vil fortsette med rasistiske angrep, men ikke som et legitimt politisk parti.


Men alle flyktningene som landet har i dag, blir motstanden større og større dessverre. mange mennesker blir ikke riktig informert, og tror at alle innvandrere fra muslimske land er terrorister.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.