Siste koronanytt fra Kreta

Stengt kafe på torget i Splantzia,

Jeg skulle så gjerne ha skrevet et av disse lette fine innleggene hvor alt er solnedganger og glede. Dessverre er tilstanden ikke så bra, og mye skjer som jeg må dele med dere. 
bølger i badetrappen,
fra dagens kveldstur,
familiehygge i Splantzia,Jeg har vært i byen siden i går, varmt, støvete og klamt. Lengter til Maleme, men drar tilbake i morgen!
På grunn av de stigende smittetallene, blir nye strenge restriksjoner satt i gang hele tiden. Det er sommer, sol og varmt og folk er på ferie. De ønsker ikke å leve etter strenge regler lenger, vi ser det over hele Europa. I Norge har de aller fleste startet opp igjen på jobb etter ferien, men her er det høysesong akkurat nå. Man regner ikke med at turister står for så mye av smitten, de som er registrert smittede er jo innkvartert på karantene-hotell. Tallene i landet er enda lave i forhold til andre land, men siden de er stigende, slås det full alarm.
Flere steder blir stengt fordi de ikke har fulgt de nye reglene om antall personer, avstand og forbud mot stående gjester. Her på torget i Splantzia er to av fem steder stengt!
Det er mye folk her nå, og det er fullt overalt i havna og det bekymrer de fleste.
Myndighetene bekymrer seg over økte tall, og har bestemt at alle spise og utesteder skal stenge fra midnatt 24.00- 07.00, foreløpig fram til 23. august. Dette gjelder ikke hele landet, men Kreta, Mykonos, Santorini, og Thessaloniki er med. Kreta er med på tross av bare 33 smittede på hele øya i øyeblikket. Dette er fordi man ønsker å stoppe eventuell nye smitte der unge møtes og drikker mye etter midnatt.
alle bruker masker i Agora
 Logisk og riktig mener de fleste, bortsett fra eierne og de unge som ikke forstår, men vil ha det gøy!
Hardalas med nye tiltak,
Sannsynligvis blir dette forlenget til 31. august. Øya Poros er delvis stengt, etter 13 nye tilfeller, og man vil være føre var. Det har vært 2 nye tilfeller daglig her i byen den siste uka, men i dag er det ikke meldt noen.
Fra og med i går måtte reisende fra Malta ha tatt en test og fått negativt svar 72 timer før ankomst til landet, fra 17. 08 gjelder dette også Sverige, Belgia, Tsjekkia, Spania og Nederland.
Det er også nye strenge regler ved flere grenseoverganger i Nord-Hellas.
Vi prøver å kose oss og ha det bra, men det føles så usikkert.
Jeg vet at vi alle har det sånn, vi har aldri opplevd noe lignende og vet ikke hva vi skal tro eller gjøre.
Dessverre må vi nok leve med denne trusselen og prøve å ikke få panikk.
I tillegg til alt dette, ligger det en trykkende stemning over landet siden Tyrkia har begynt med jordskjelvforskning i nærheten av den lille øya Kastelorizo som ligger veldig nære Tyrkia. Skipet heter Oruc Reis.

Oruc Reis med tyrkiske marineskip rundt,

Dette er innenfor gresk/egyptisk sjøgrense og blir ikke sett på med blide øyne av det greske forsvaret.  Dette er jo noe som skjer hele tiden, men likevel truende. Denne lille øya kan du se fra Tyrkia, fra byen Anatolia, men den er altså gresk. Og ligger altså i gresk farvann og dette er en varm potet i det spente militære forholdet mellom Hellas og Tyrkia.
Erdogan ypper seg, og Hellas reiser seg til kamp. Vanligvis glir det over, og det gjør det nok denne gangen også. Jeg vet ikke hvor mange ganger noe lignende har skjedd i de 37 årene jeg har bodd her.
Jeg håper på en liten tur til Norge neste uke, men vi får se..... Planen er å dra opp å treffe den yngste datteren som lengter etter mamma, og være sammen med Stine og barnebarna. Michelle og Jorgos blir igjen her med hunder og katter.
Regner med noen fine bilder fra Maleme i neste innlegg.

Kommentarer

  1. Godt å hør at koronaregla blir skjerpa hos dokker og. Takk for infoen.

    SvarSlett
  2. Takk for info.
    Her i Norge er alle land som ikke er røde,blitt gule!
    Det frarådes og reise utenlands.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.