Nyheter

Vi er inne i andre uken i august og byene er full av folk. Grekere har kommet for å feriere hos slekt og venner, eller leid seg inn. Nede i Koum Kapi er det trivelig sommerstemning, og Splantzia har mye folk.
Men det ligger en skygge over oss, korona. Smittetallene stiger, fra 30 til 150 om dagen. Heldigvis er det fremdeles få dødsfall, vi har 211 døde av covid-19. Hellas ligger lavt i forhold til andre land, men regjeringen tar økningen på alvor, og nye tiltak settes inn hver uke. Spesielt i forbindelse med 15.august, grekernes store høytid om sommeren, da alle dessuten har ferie, som er skremmende nær. Til vanlig feires det med gudstjeneste, messer og store  arrangementer kvelden før, altså 14. august. Dette kan jo være en stor smittefare, så nå er alt avlyst, forbudt.
Det er også forbudt med stående gjester på barer og utesteder, men allikevel øker tallene.
Det er påbudt med masker overalt innendørs, og det deles ut bøter på 150 euro og utesteder stenges, hvis ikke påbudene blir overholdt. Dette å alltid ha med seg en maske, og se masker overalt, får en til å huske at viruset er her, ingenting er over.
Her på øya stiger også tallene, og det er daglige tilfeller, både her i byen og ellers på øya. I øyeblikket er det flere som er i karantene, og en innlagt her i byen.
dagens vær,
Været er ustabilt, vi har hatt varmt og fuktig vær, mens det har regnet og blåst i resten av landet. Nå blåser det vestavind her, og det er litt skyer. Deilig! Det er mulig at det kommer litt regn på Kreta, men mest sannsynlig blåser det forbi største delen av øya.
Vi koser oss ellers med Dexter her i Maleme, Michelle ser vi lite til hun koser seg med venner og kjæreste.
Vi hadde noen fine dager i byen, da traff Moka og Dexter hverandre igjen etter to år, stor gjensynsglede! De har kjent hverandre siden de var valper, nå er de fem.I dag er vi tilbake i Maleme, Michelle har dratt til Paleohora i helgen med alle vennene.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.