Augusthverdager

Du kan tro det er varmt om dagen. De få turistene som har kommet, er naturligvis glade. De har som oftest et hotell med basseng, en fin strand eller basseng i huset de bor i, og tar det med ro. Det er deilig på stranda om dagen, ikke for mye bølger og sol fra skyfri himmel.
Jeg fulgte med på to familier på stranda i går. Det var litt bølger, dønninger innerst inne på stranda. Den ene familien var tydeligvis ikke vant til sjø og bølger, for de hadde tre små barn med og de satte dem oppi en badeleke, liten madrass. Ungene ble kastet ut av den da bølgene kom, og de slo knærne ved neste bølge! Hyl og skrik og så gikk de. I en annen familie med to barn, var foreldrene veldig flinke, særlig faren, til å lære barna deres å leke med bølgene. Faren og sønnen holdt på veldig lenge og de hadde det kjempegøy.
I dag kom den første familien uten noen badeleke, og lekte rolig med de lave dønningene som var. jeg bader tidlig, sitter i skyggen og leser og nyter.
Lokalbefolkningen klager og uffer og akker seg over varmen. Det er rett å slett ubehagelig varmt. Vi gjør det vi så tidlig som mulig på dagen, hviler inne midt på dagen, og lever om kvelden. Kveldene er deilige, milde og vakre.
Selv har jeg fått Dexter her ute i Maleme, litt ekstra jobb, ekstra kos hygge.
Michelle er igjen inne i byen med kjæresten og gamle venner, og kom på besøk søndag kveld.
Jack er litt irritert på denne unge hunden , som han kjenner godt fra før, men ikke hadde sett på to år. Jack er 13 år, og vil helst bare ha fred og ro, og lange turer. Han holder til under bordet, eller stolen jeg sitter i, som han alltid gjør. Dexter prøver på litt forsiktig tilnærming, men han er ikke så interessert nei.

På tur derimot, er det veldig hyggelig og da går han foran og viser denne nye veien!
Dexter er vant til å gå i bånd, er litt aggressiv overfor andre hannhunder og det er passe slitsomt å gå på tur med ham hjemme på Høvik. Båndtvang og masse andre hannhunder i bånd alle steder hvor de går. Her føler han seg fri og er veldig nysgjerrig og følger spent med på hvor vi går og hva som skjer.
Søndag gikk vi ned til stranda og han badet med Jack, og lekte med en nabohund.
I går gikk vi på stille, øde veier og jeg slapp ham fri! Han gikk stille og forsiktig og stoppet hver gang jeg ropte på ham. Hundene drakk masse vann sammen, og gikk glade foran meg hjemover i nedoverbakke etter solnedgang.Som å gå tur med en annen hund! Treningen starter snart, og vi drar til byen på torsdag.
Koronasituasjonen blir verre ettersom dagene går, som alle steder etter at man åpnet grensene. Her i byen har vi nå noen nye tilfeller, yngre mennesker, den ene jobber i kommunen. Hun er i karantene hjemme, og ingen har testet positiv på jobben hennes heldigvis.
Det blir gjort kontroller på bruk av maske/munnbind og overholding av koronaregler og det deles ut bøter. Utesteder blir stengt, og selv på flyplassene blir turister bøtelagt fordi de ikke har fylt ut reiseskjemaet før de dro fra hjemlandet.
En turist som skulle ta ferge fra Santorini til Iraklio, ble stoppet da han ikke hadde maske med. Hun tok på konas bikinioverdel, og fikk gå ombord!!
Det er fire nye tilfeller her i byen, det meste vi har hatt til nå, men ingen grunn til panikk.
Tallene stiger, til over 100 hver dag, men foreløpig er det ingen panikk. Vi venter nye tiltak når som helst, men en ny lockdown er ikke forventet. Nå som de første greske turistene reiser rundt, er det mye usikkerhet. Til helgen kommer det flere.
Vi har hatt en pressekonferanse igjen i dag, av Tsiodras, som vi ikke har sett på lenge. Han snakket om hva hver og en av oss må gjøre for å holde pandemien nede. De sier at tallene stiger, men er langt under det vi hadde i mars. Få dødsfall og få innlagte. I forbindelse med feiringen av 15. august og alle de som kommer til å reise rundt, er man ekstra opptatt av at alle holde avstand og følger reglene. Vi håper alle at tallene ikke stiger de neste ukene, men det er jo naturlig at de gjør det nå midt i ferien. Flere unge blir smittet og de blir mindre syke, det betyr ikke at det ikke er et problem. Nye tiltak som handler om uteliv og arrangementer ble annonsert under pressekonferansen. Nye strengere regler ved flere grenseoverganger i Nord-Hellas.
Ha en fortsatt god uke, så snakkes vi.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.