Siste dager uten turister


Stranda i Maleme i går kveld,

Siste nytt er at svenske og britiske turister ikke får lande i Hellas inntil 15.juli i første omgang. Etter det vet ingen. Det er veldig forvirrende og kronglete dette her. Folk kjøper billetter, så blir de kansellert. Folk kjøper pakketurer med hotell, så sitter hotelleierne med avbookinger rett før ankomst, som tilfelle er for svensker som hadde kjøpt tur til 4.juli med Apollo! Norske pakketurer var ikke tilsalgs før etter 20.august, men nå forandrer det seg kanskje, leser jeg i norske nettaviser.
Hotelleiere, tavernaer, flyselskap og selskapsreiser er prisgitt regjeringene og deres beslutninger som hele tiden endrer seg etter smitten i hvert land. Ikke lett dette her. Som før sagt, det blir umulig å planlegge en ferietur utenom hjemlandet i sommer.
ganske tomt på flyplassen her,
Flyplassen har ikke vært stengt, men flyene har bare vært innenlandsfly, og opptil 4 fly om dagen. Nå ventes det altså noen flere, fra andre europeiske land fra onsdag. Flyplassen virker nesten tom for juni å være, og det er knyttet stor spenning til den sene og merkelig kalde åpningen av sesongen.
Her er rommet hvor testene skal foregå:
man må også fylle ut et skjema senest 48 timer før man reiser, det finnes her:  https://travel.gov.gr
I øyeblikket er den ikke til å åpne, mulig på grunn av stort press.  Jeg har jo blitt spurt om dette skjemaet i to dager nå! Alle forventer at jeg vet alt, men jeg leser meg til det og skriver om det jeg vet at er sant. Det jeg ikke vet skriver jeg ikke om, men svare på det må jeg! Jeg regner med at alle som skal reise blir informert av flyselskapet. Jeg skriver bare en blogg, er ikke journalist og MÅ ikke vite alt!
Jeg må si et par ting her i dag. Jeg forundrer meg over hvor mye informasjon dere venter å få ut av meg. Jeg får veldig mange spørsmål om alt mulig som har med en ferie på Kreta. Jeg har tatt det opp før, men tydeligvis ikke ofte nok. Jeg hverken kan eller ønsker å være et gratis reisebyrå for dere. Folk spør om når hotell åpner, om deres hotell er åpnet, når går bussene, hvordan kommer man seg hit og dit? Jeg får personlige meldinger på Facebook, e-poster og sms-er, ved siden av alle spørsmålene under innleggene mine. Beklager, folk synes jeg er treg til å svare, eller uhøflig! Jeg snakker om ukjente personer, ikke venner av meg. Har jo helseproblemer også. og et liv utenfor Facebook faktisk!
Nå har jeg altså sagt det: Jeg vil helst slippe alt dette. Det meste kan googles, det er jo det jeg må gjøre! Eller spør i skandinaviske grupper på fb. Jeg vet for eksempel lite om hotell her, driver ikke i bransjen. Vet ingenting om turiststedene og har skrevet det jeg kan og vet. Søk på det du lurer på og navnet mitt, så finner du det jeg har nevnt i bloggen om stedet eller temaet.
På forhånd takk for forståelsen!
Det er veldig stille her ute i Maleme, helt utrolig for slutten av juni. Hotell og villaer gjøres klare for eventuelle turister, og de siste tavernaene åpnes. I helgen var det riktignok masse liv her. Det var fint strandvær og mange på stranda. Lokalbefolkningen elsker jo å bade og spise ved sjøen hele sommeren!
Noen bilder fra de siste dagene her ute:

stille i veien her, 

fint med skoleferie i landsbyene nå,


alltid like vakre solnedganger,

på taverna med tre papegøyer!

Kommentarer

 1. Alltid koselig å lese bloggen din og se bilder fra Kreta,fortsett med det,så får folk finne informasjon der den finnes f.eks.google...

  SvarSlett
 2. Fuld forståelse for at du ikke er/ønsker at være et levende orakel ...

  SvarSlett
 3. Igjen takk for kjekt innlegg. Må si jeg blir overrasket over det du skriver om folk som kontakter deg og tydeligvis tror du er et vandrende turistbyrå. Utrolig at du må gjenta og gjenta at du ikke er det. Det burde være unødvendig. Folk må bruke hodet sitt og søke på nettet andre steder for opplysninger. Så får vi håpe at det en gang for alle har trengt inn i hodene deres det du skrev i dette innlegget. Ha en fortsatt fin sommer og nyt freden og roen før nordboene kommer veltende inn. 😃😃🇬🇷

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk. Jeg tviler på at det kommer så mange veltende inn denne sommeren. God sommer til deg.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.