Nytt fra nabolaget

Vi har snart vært i lockdown og hatt portforbud i 5 uker og vi må vente til 4. mai, før noe forandrer seg. Det begynner å bli tungt og kjedelig for de fleste, men på den andre siden så er det jo tryggere...
Her har vi hatt noen dager med surt vær, regn og overskyet og ganske mye vind. Da kjennes det enda verre. I dag har sola tittet fram igjen, og alt føles så mye bedre med en gang.
Her er noen bilder fra de siste dagene, i nabolaget og nede i Koum Kapi.

stille i smuget vårt,
I natt hadde jeg besøk av vår hunnkatt Boubouka, hun smøg seg usett inn mens jeg var på toalettet midt på natta. Jeg merket henne etter en stund, fordi hun la seg ved sengeenden og malte hele tiden! Hun sov ikke, bare lå og koste seg!
Tilslutt vekket hun meg meget diskret med labben, hun hadde fått nok og ville ut av rommet. Da jeg sto opp, fant jeg henne på kjøkkenet der hun sov tungt fram til sånn i ett-tiden! Snakk om å ødelegge nattesøvnen min, men det var jo koselig også.
I går hadde Jorgos navnedag og han ble oppringt hele tiden. Enten på mobilen, på fasttelefonen eller på nettet. Det øste ned mens han satt oppe i sengen med kattene og Jack og skravlet i vei! Ikke så verst det.
I vårt nærmeste nabolag, er det stille om dagen. Naboene på den ene siden var ute på arbeidsreise da verden stoppet opp. De har en skotsk dame boende som passer hundene. Hun skulle jo reist hjem for lenge siden, og de skulle vært hjemme igjen for lengst. Hun går tur med hundene ett par ganger om dagen, ellers ser vi henne ikke.
naboene er strandet et sted i verden,
På den andre siden skulle Irini og Andonis kommet denne uka. De bor i Tyskland, og pleier å være her fra april til oktober. Ukjent når de kommer i år. De er jo også selv over 70 og må passe seg litt ekstra.
stengt og tomt hos Irini og Andonis,
Huset ved siden av dem igjen, har franske eiere, får vi se dem i sommer?
Kristina fra Milano som har hus i gata vår, dro ikke dit før i januar. Nå bor det en venninne av henne i huset, som passer alle kattene hennes.
Alle utleiehusene står tomme og venter på turister..... Fine ny renoverte hus som dessverre står tomme er det fullt av i alle smugene våre her bak kirken.
Vi har en fin lokalbutikk med en syrier som butikksjef, og det er en super matbutikk. Han tar inn det vi ønsker, og er alltid åpen. Der møtes jo folk og slår av en prat utenfor. Inne er vi bare to eller tre av gangen. Vi er heldige som har en sånn butikk på hjørnet! Noen bilder fra nabolaget vårt her bak kirken i dag:


Men altså, i dag dukket solen fram og det var som vanlig matutdeling nede ved torget. De som henter mat der hver dag, spiser den ofte sittende på torget, etterpå går de hjem igjen. Det finnes flere slike steder hvor man kan få mat, hvis man er fattig og sulten. Frivillige samler inn, lager og deler ut mat hver dag. Her har de holdt på i snart 50 år! Til påske fikk de lammekjøtt.
Magnoliatrærne blomstrer og naboene møtes mens de er ute en sving.Vi trøster hverandre med at det går nok bra. Flere av våre nærmeste naboer er over 80, og de går ikke ut, men får hjelp til handling og annet de trenger.
her holder naboene seg inne om dagen,
God helg fra Splantzia, hvor rosebusken har begynt å blomstre igjen!

Kommentarer

 1. Dejligt at høre fra dig med jævne mellemrum. Så ved vi også lidt om, hvad der sker i Grækenland og på Kreta, hvor vi givetvis bliver snydt for forårsturen .:-) :-(

  SvarSlett
 2. Flott info for oss som ikke får komme sørover på ei stund. Skulle reist 2 mai og feiret stor dag men ble desverre avlyst. Alt blir bra til slutt 😊

  SvarSlett
 3. Leser, ser på bilder og lengter til Kreta. Har billetter til 4 juli og venter i det lengste med å avbestille men det spørs.. Her har vi full vinter enda men med forsiktig antydning til vår i lufta, plussgrader og bar asfalt i alle fall. Det er godt å høre at dere tross alt og etter forholdene har det bra og at dere er friske. Det er vi også, og i vår kommune er det så langt ingen som er registrert smittet. Det går bra til slutt, så vi får bare fortsette å være forsiktige, holde avstand og vaske hender. Fint å se bilder og lese om Kreta i alle fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du har glede av bloggen min.

   Slett
 4. Takk for god info. Når vi ikke kan komme nedover, er det veldig greit å høre hvordan dere har det.

  SvarSlett
 5. Takk, Aud, for enda en flott blogg og god informasjon om situasjonen hos dere. Her hjemme i sør er det full vår. Vi har det ikke så strengt som dere, men må være forsiktig og holde avstand osv. Odd og jeg holder oss hjemme for det meste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv takk Kari! Nyt våren og ta vare på hverandre.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.