Nyheter

i går kom de første båtene,
Vi har militærøvelse her om dagen. Den heter Medusa, og er et samarbeid mellom Egypt, Kypros og Hellas. Det flys med helikoptre og jagerfly over hodene på oss, og det ligger krigskip rundt omkring utenfor kysten her. Jeg satt nede på stranda i Maleme i går formiddag, da tre militærskip kom seilende. Det ene la til utenfor Kolimbari, de to andre utenfor Maleme og Gerani, men lenger ut. Dessuten hørtes det skyting fra militærflyplassen i Maleme hele dagen.

mitt bilde,

Ja,ja, det er høytstående militære i byen fra de tre involverte landene også. Det er ikke bare her øvelsen pågår, men i hele området.
i dag ser det sånn ut,


Dessuten så har vi en liten hetebølge om dagen, det er opp i 25 grader midt på dagen, og varmere skal det bli utover uka. Unormalt det er sikkert, men deilig er det. Vi venter fallende temperaturer neste uke. Det regnet på fredag og blåste og var overskyet på lørdag, men siden søndag har vi altså unormalt varmt vær.
Jeg kunne forresten lese i lokalavisen om at Stordalen gikk inn i Ving, det gleder de seg over her i byen. Viktig nyhet at Ving er reddet og at hotellene kan håpe på en sikker framtid. Mye usikkerhet rundt turismen. Jeg leser også om nye hotell som har fått byggetillatelse rundt i området. Fem i Agia Marina, ett i Platanias, og Almirida. Utbedringer i Gerani, Kolimbari og Maleme, og at et kjempehotell som det er planer om i Kavros ved Georgoupolis har stoppet opp. Det er et russisk hotell som er under planlegging med 1300 senger, og penger fra Kazakstan, men de følger ikke miljøhensyn, og det er tvilsomt om de får byggetillatelse. 
I Hania er det et par nye hotell under planlegging, et av dem er et renoveringsprosjekt ute i Halepa i garveriene der.
For tiden er det arbeid på gang for å legge en ny  kraftlinje under vann fra Pelepones til Kissamos og arbeidene har begynt her på øya. Hvis man kjører på riksveien mellom Hania og Platanias, må man vente ganske lang ventetid, siden trafikken bare går i ett felt mens arbeidene pågår. Det vil nok ta mange måneder før hele strekningen er gravet opp for å legge kablene langs veien. Vi gleder oss over dette, det blir billigere strøm, og mindre luftforurensning når elektrisiteten ikke blir produsert av olje på øya. Spennende å se.
lange køer,

mine bilder,I går ble et gresk tankskip kapret av pirater utenfor Tongo på Afrikakysten. Båten heter Elka Aristotle, og de tok fire gisler, en av dem gresk, to filipinske og en fra Georgia. Det er en ung sjømann fra Hania ombord og han skal ha det bra.
Dette er jo det andre skipet til å bli kapret i løpet av et par dager, det andre hører til Ugland.
Vi får håpe det går bra med gislene.  
Situasjonen til flyktningene på de greske øyene er kritisk, helt uholdbar og den greske stat for mye kritikk. Nå har de begynt å flytte asylsøkere til fastlandet, men det går tregt, og situasjonen er prekær.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården