Siste nytt fra Maleme

Denne helgen har Katerina fri, og vi ønsket å dra ut til Maleme uten hunder og overnatte der. Jorgos kjørte oss ut i går, og vi var nede på stranda for å sjekke forholdene. Dessuten ville Katerina gjerne løpe litt. Her ser du hvor fint de har ryddet på stranda , og at de jobbet i Gerani med brenning av bambus og drivved. Senere måtte de be brannvesenet om hjelp, da brannen kom ut av kontroll.
Du ser at de har laget små bål her også:
badevakt-tårnet har gått over ende,

rester etter bål, 

frivillig rydding,

de brenner søppel i Gerani,

Senere tok en deilig aftentur til  den tyske gravlunden hvor Katerina aldri hadde vært. Vi var de eneste der, og det var bare masse fuglekvitter.
kvitrende liten fugl i oliventre,
Mange trær i blomstring langs veien og vakkert vær.I dag tok Katerina seg en løpetur langs stranda og så gikk vi en deilig tur i området bak landsbyen.
Vi endte opp ved en liten kirke Agios Antonios hvor vi nøt av stillheten og roen og fuglekonserten. Herlig sted for te og kaffe pause.
snødekte topper,

mandelblomster,
Snødekte topper, grønt og frodig med rosa mandelblomster! Så herlig natur.


Det var meldt regn, og vi så truende skyer komme, så vi kom oss hjem og inn.
Det ser ut til at de dårlige værmeldingene blir litt mindre dramatiske, men det kom litt lett regn i dag, og det er meldt regn utover. På grunn av store bølger på havet mellom Kreta og fastlandet, er det fergeforbud igjen, men trolig vil vi ikke merke så mye til vinden her, HELDIGVIS!

Jorgos var nede å sjekket opp stranda i Tavronitis i går, og der elven Keritis gikk over sine bredder er det store ødeleggelser. Et hotellet Haridimos, ble nesten tatt av vannet, og de håper på mindre nedbør nå utover, så det blir stående! En bil som var blitt tatt av vannet mens den sto parkert i landsbyen Sirili rett ved elven Keritis forrige onsdag, dukket opp nede ved stranda i går:
Lidl i Platanias ble oversvømt, og alle varene må kastes!
Butikken ligger rett ved elven som kommer ned, og la hele området under vann.
Det tok mange dager før de fikk vekk vannet på parkeringen så de kunne komme inn.
Her er noen bilder innefra:


Vi så de holdt på å rydde da vi kjørte forbi.
Veiene er fremdeles stengte mange steder på grunn av rasfare.
Fortsatt god helg ønskes alle fra min lenestol hjemme i Splantzia med hunder og katter sovende rundt med og lett regn ute. I morgen blir det å følge med på Ski-VM!!

Kommentarer

 1. Jeg prata nettopp med min nabo Harry i Tavronitis.
  Han sier nå at elva og bølgene nærmer seg faretruende Haridimos hotell nede ved sjøen. I følge ham er det vind av full storm styrke (10 på Beaufort skala) og heftig regn igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det er voldsomme krefter på gang, se dagens innlegg.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Da jeg planla reisen til Kreta.

En fredagshilsen fra Hania.

Januartur til Nea Hora

Nyttårshilsen fra Kreta

Noen tanker om tro

Reisen til Kreta del 1

Reisen til Kreta del 2

Romjul i Hania.

Vintertur på strendene

Turer i det grønne