Imbros ravinen


I dag har jeg vært på tur i Imbros ravinen som guide. Aldri for sent å prøve noe nytt! et amerikansk par hadde leid inn både guide gjennom ravinen og sjåfør. Dimitris fra GS Tours kjørte oss som vanlig, og satte oss av ved starten av ravinen. Fra sentrum av Hania tar det litt over 1 time dit.
Greg, Alexis og Dimitris,
ved inngangen til ravinen,
Alexis og Greg var på en 3 ukers Hellasferie, med fullt program. Et amerikansk reisebyrå hadde lagt opp hele turen for dem, og solgt dem denne turen. Men de hadde nok ikke fått nok informasjon på forhånd. Hun hadde ikke gode nok sko oppdaget hun ganske raskt, og vi gikk virkelig langsomt så hun ikke skulle skli. Senere fortalte hun at hun hadde fått to "nye" knær!!
fin vei og svak helling nedover,

fra begynnelsen, veien skimtes øverst,


ravinen er full av geiter, her en som klatrer i fjellveggen,

vi gikk i langsom fart nedover,

smalt i ravinen enkelte steder,
Stakkars dame, hun slet med både knær og sko.
Bortsett fra det, hadde vi en fin tur. Det bor i Houston, og der er det helt flatt, så de nøt naturen og det kuperte terrenget i ravinen.

vakker natur,midtveis ligger denne lille "hytten",
Ganske mye folk nesten løp forbi oss, unger, ungdommer og en baby satt på pappas rygg. Vi hadde bare et par som tok "følge" med oss på slutten, og holdt seg til meg. Et fint og enklere alternativ til Samaria- ravinen som "alle" må gå.
Noen tips: GODE SKO!!! Vann, og litt å bite i er lurt. Det er ikke vann i ravinen. Det koster 2.50 euro å gå gjennom og jeg ville anbefale å ikke starte fra den første inngangen til ravinen, men litt lenger ned, hvor den egentlig starter.et fikentre vokser ut av fjellet!

mot slutten,

spennende formasjon,

bare litt til,
Det går fint an å ta bussen fra Hania, den som går til Sfakia. Gå av ved ravinens start, sjåføren sier fra.  Og ta taxi fra enden og bort til Sfakia eller til hovedveien hvor bussen fra Sfakia kjører, og så buss tilbake til Hania eller Rethimno. Kjører dere, så sett bilen på parkeringsplassen, og ta en taxi opp igjen. Jeg hører at det kan være litt råkjørende sjåfører, så gi beskjed om at de må kjøre langsomt. Kunden har rett, du betaler tross alt for turen!!
Ravinen er på 8 km fra der den offisielt starter, ned til veien, og kan gås på alt fra 2- 4 timer som oss, eller mer. Poenget er å nyte turen og naturen og ha glede av turen. Hele ravinen er full av eldgamle cypresser og den er forholdsvis lett å gå. Dette er den gamle veien fra platået og ned til kysten og har vært brukt til ferdsel og frakt i alle år. Mangt et esel har gått her, og mange sko og slitne ben. Det vil si at den som er i form, og har bra skotøy, tar seg lett nedover . Pass opp for småstein som kan gjøre det ujevnt å gå. Ypperlig tur for barn fra 7-8 års alderen, og deilig kjølig med varme dager, med mye skygge og en god bris gjennom ravinen.
nærmer oss slutten,we did it!!!

nederst i ravinen er det åpent og varmt,
Komitiades, der ravinen slutter sett fra bilen,
utsikt mot det Libyske havet,
Jeg anbefaler å dra ned til kysten etterpå, ved Frankokastello for et bad, hvis man kommer seg dit ned, ellers er det best mat oppe på Askifous platået på vei hjem.
ravinen sett ovenfra,

utsikten fra tavernaen,

Vi stoppet på Panorama tavernaen helt i enden av platået, der veien går nedover mot Hania igjen.Vi introduserte dem for de lokale rettene og osten, og de koste seg veldig.
Du kan booke en tur med GS her: De vil helst ha fra 4-5 personer med.
https://fabulouscrete.com/tour/natural-tour-imbros-gorge/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.