Nytt fra nabolaget

Og så kom regnet, og som det regnet natt til fredag!! Hele natten uavbrutt regnet det her i byen. Fra morgenen av, holdt det heldigvis opp å regne, og nede i båthavna og i havna, så det sånn ut:

Høstlig bilde,

Høsten er visst kommet til byen! Det samme i dag, det regnet i natt, men i dag er det gråvær.
etter 6 måneder ute, spiser og sover han inne,
motorsykkelen fikk duk på seg, he,he!
Byen og nabolaget er fullt av turister som tusler rundt på høstferie. Hele Nord-Europa har høstferie utover, og nå er det  plutselig barn på ferie igjen.
lørdag på torget, ikke mange sitter ute i dag,
Her i nabolaget vårt har det vært masse arbeider på gang på alle sider av oss. Naboer pusser opp husene sine med borr, sementblandere, drill og malekoster og kommunen reparerer brolegningen vår. Dette har vi ventet på lenge og er glade for, men når alle borrer samtidig, ja da........
arbeid hos naboen,
veiarbeidet på gang,
Det er tider på dagen da husene våre rister og vi ikke hører hva vi tenker selv en gang. Stakkars Kyria Katina ved siden av holdt på å bli gal, hun er 90 år og prøver å være tålmodig til klokken blir 15 og arbeidet stopper.
Klart at det blir fint til slutt, men for naboene som har ett hus på hver side hvor de borrer og arbeider utenfor døra, som hos min venninne Katerina, er man nære på å bli gal!
På søndag våknet vi opp til roping og sementblander, og da jobbet de på huset rett utenfor kjøkkendøren vår. Katina har stuen mot gata, og stakk hodet forvirret ut. Jeg kjeftet på dem, det innrømmer jeg ærlig!! Både Jannis og Katina ristet oppgitt på hodene,aldri fred å få! Noen timer etterpå forsvant arbeiderne.
 Men veiarbeidet stoppet lastebilene, og regnet stoppet veiarbeidet, så nå er det stille, så lenge det varer.
Det har skjedd litt av hvert i nabolaget i det siste. Vi har hatt en ny nabo siden i sommer en gang, Vlassis. Han bodde i bilen sin, her ved siden av kirken. Hele dagen tilbrakte han på torget vårt, på en kafe eller på en benk. Alt han eide hadde han i bilen. Vlassis var 59, hadde vært gift og hatt flere jobberi sitt liv,men alokhol og narkotika ødela livet hans. En trist historie. I sommer mistet han husværet sitt, og parkerte likså godt bilen i sitt gamle nabolag. Han hadde mange fyskiske plager, og var inn og ut av sykehuset. Han ville ikke bo på herberget og ville ha friheten sin. Hvordan han holdt ut vet jeg ikke!
Vlassis i bilen sin,


nå står bilen der tom,
Her om dagen ble han lagt inn igjen, og han døde denne uken. Fred over hans minne. Men bilen står der og regnet vasket rent hjørnet som han brukte som toalett!! Vi var litt plaget over stanken. Naboene syntes synd på ham og prøvde å hjelpe.
Hjemme hos huseieren til min venninne Katerina er det sorg om dagen. Hennes datter og datterdatter har bodd sammen med henne siden skilsmissen fra lille Venetias far. De har ligget i krangel om foreldreretten til lille Venetia, og etter den siste rettsaken vant faren!
Hun bor nå hos ham, og mor og datter gråter og bærer seg. Vi vet jo ikke hva slags argumenter farens advokat har brukt, men det er jo ganske uvanlig at faren for foreldreretten. Hun er her på helgebesøk nå,og de tre er lykkelige for noen dager.
Har du lest om Ryan air som avlyste alle flyavganger fra Hania til Aten,Thessaloniki og Pafos på Kypros fra 30.oktober til slutten av mars? I alt 18000 avganger er avlyst leser jeg i vinter leser i avisen. Dette gjelder ikke bare Hellas. 27. september fikk alle en e-post med opplysninger om at flyavgangen deres var avlyst. Katerina hadde bestilt billetter Bryssel 20. november, og hun fikk melding om at flyavgangenen fra Hania til Aten og tilbake var avlyst. Stort problem for veldig mange. Katerina kan ta båten til Aten, eller kanskje finne en avgang med Aegean heldigvis.
Dette er den store snakkisen her om dagen. De sender ut mail til alle samme dag, og stopper med den måten vinterrutene til og fra Hania. Billige billetter for lokalbefolkningen som skal til fastlandet har vært en stor hjelp. Dessuten har det vært viktig for samfunnet her at turister kunne komme seg billig til og fra fastlandet i vinterhalvåret  og man regner med økonomiske tap. Nå blir det også Ryan kritisert for hvordan de har taklet dette. Hvilke opplysninger om deres rettigheter alle kunder over hele Europa som har fått sammen med beskjeden om avlyste avganger. Katerina er forvirret, om sine muligheter til å få pengene tilbake eller reise før eller etter ruten er stoppet. Jeg har lest mailen hennes også. Vel,vel, vi får se. Det positive er at Aegean gjenåpnet ruten Thessaloniki- Hania, som de hadde stoppet. Men det er jo betaktelig dyrere.
Når vi snakker om fly og turisme, jeg leser også på flere facebook grupper at Norwegian skal fly fra København til Hania fra 6. februar. Dette er nok en gammel artikkel, for hvis du prøver å gå inn på Norwegian å bestille, starter de i mars i 2018. Gammel artikkel?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.