Vinteren er herDet har blåst enormt og snør i hele landet, her er det snø helt ned til 200 meter, og i Aten snør det i sentrum. Akkurat nå hagler det her hos oss.
Aten i dag,


Mange riksveier er stengt og i går var det liten storm over hele landet, og fergene ble liggende ved kai. I dag er det litt mindre vind, så de forlot Souda i morges. På grunn av stormen er det strøbrudd mnge steder på øya og trær og store objekter har falt over veien og skapt mange problemer.
skader på kafe i Koum Kapi i går kveld,


Vi hadde 5 grader her ned ved sjøen i morges, og i Almirida ble sluddet liggende litt på stranda tidlig i dag!! Jeg ser på yr at vi har samme temperatur som Oslo i dag.
dette er dages bilde i Hania, Almirida i morges!
I Aten er metrostasjonene åpne hele døgnet for hjemløse, men her i byen har vi fått et nytt kommunalt herberg for dem, og nå i disse kalde dager er det åpnet hele døgnet. Vi har jo en del hjemløse, innvandrere, alkoholikere og narkomane, men så mange er de ikke. De er lykkelige over å være innendørs og for å få badet og en ren varm seng.
Det har regnet voldsomt her, og all denne nedbøren har jo falt som snø over hele landet.
Lassiti platået overfor Agios Nikolaos er nedsnødd og en landsby er fremdeles isolert, men måkebilene jobber på spreng for å åpne veiene der oppe. Men det snør jo hele tiden, så en lett jobb er det ikke.
Lassiti,

Anogia i dag,
Her i byen er Omalos platået og landsbyen Lakkos ,veien fra  Askifos platået og ned til Sfakia og lansdbyene rundt, veien fra Selinou til Sougia og alle landbyene avstengt i dag. Som du forstår, alle fjellovergangene mellom nord og sør.
snømåking i gang,


Therissos,
Dette er jo ganske vanlig, skjer stort sett hvert år, men ikke hvert år vi ser snø i lavlandet! Du kan lese litt om været for 2 år siden her: http://audoymyr.blogspot.dk/2015/01/pa-tur-opp-i-snen.html
 Oppe i landsbyene har de vedovner, kjetting og 4 hjuls kjøretøy og eget kjøtt, vin, olje osv. De er tøffe og er godt forberedt. Nede i lavlandet er det verre.
Første gang jeg opplevde snø i byen var i 1983 i Sitia, i 1988 snødde det igjen, og i 2004 hadde vi tre dager med snø her i byen!! Det var ganske spesielt og morsomt, men masse problemer med biler på tvers i veien opp til Akrotiri, som var på vei hjem fra jobb. De ble stående der til snøen smeltet!! Kaos, i Aten er det også ganske ofte at det snør i sentrum, men på toppene og på platåene hvert år.
Husk at snøen pleide å ligge på toppene hele sommeren opp til 50 og 60 tallet. Man hentet snø fra Psiloritis og laget sorbet i Irklion, og her i byen solgte de oppskåret is fra fjellene til husmødrene i byen!!
Vi venter kaldere vær og mulig sludd her i byen på 1. nyttårsdag!! Programmet som skulle vært utenfor Agora i morgen kveld, er flyttet inn i markedshallen pga varsel om regn. Som før sagt, så  snart veiene er kjørbare, drar vi opp og fotograferer! Enn så lenge, her er dagens bilder fra havna vår etter nattens stormvind, og med bølger skyllende over kanten i havna.Vi besøkte niese Rafaella i går, men julegaver. De åpner dem på nyttårsaften som skikken er her i landet. Vi så på video fra bryllupet og lille Jannis så seg selv og familien på tv skjermen og var veldig morsom!!!
gavene ligger klare under treet,

Jannis der på bryllupsvideoen,
Rafallea har tatt til seg to hjemløse store hunder og hun mater masse katter ute. Hun er så opptatt av dyrevern og er stadig ute og hjelper hunder og katter.
Precious har fått et godt hjem,
Nå begynner  snart hoppuken og jeg skal kose meg med hopprenn her inne i varmen!
Ektor slapper av inne.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.