Hverdager.

Vi var på en flott taverna oppe i åsen over landsbyen Voukoulies en kveld denne uken. Du kjører nesten forbi den på vei til Paliohora. Den er ganske ny, har flott utsikt, flott interiør, veranda og mat!! Vi var der med venner på kvelden, så jeg legger ved bilde av utsikten fra deres side. Den heter Ελαίας θέα, Eleeeas Thea. Navnet betyr oliventreets utsikt. De har bygget tavernaen ved et eldgammelt oliventre, og utsikten er oliventrær til alle kanter. Midt i olivenland kan du si.
Flott gammelt tre,

tavernaen,

utsikten,

Jeg synes også at det var veldig smakfullt og beroligende inne, morsomme detaljer i interiøret, med oliven og oliventre som tema.


og peis,
Maten var kjempegod, virkelig god "hjemmelaget" mat med de beste lokale råvarene. Kortreist mat som det heter i Norge!
med gode venner og herlig mat,
Vi nøt gode venner selskap og hadde en flott kveld her oppe. Personlig anbefaler jeg stedet på det varmeste. Kjører du mot Paliohora og vil stoppe, prøv dette.
Hva er nytt ellers?
Byen står, den er full av turister, cruiseskip legger til og busse tømmer ut folk ved Agora som vanlig. Mest pensjonister på denne tiden av året, men høstferiene begynner snart i Nord- Europa og da ser vi skolebarn også.
det blomster i gården enda..

Jeg var nede og badet i går som vanlig, vi har fantastisk badevær og 26 grader i vannet. På hjørnet ved ruinene av byporten Pili tis Ammo, sto den toetasjes turistbussen fast. Sjåføren sto ute i veien, men ikke helt hysterisk siden han tross alt kjørte en buss med turister! Turistene stakk hodet ut fra annen etasje, og synes nok at det var spennende. Hadde dette skjedd på vei til jobb, hadde de nok vært mye surere!!
bussen på vei rundt hjørnet,

Bussen sto der på tvers og det ble etterhvert en kø bak med hestedrosjer, lastebiler, biler og mopeder. Mye tuting som vanlig er. Hvem skapte alt dette? Jo, en liten gul bil som hadde parkert på hjørnet av muren, der det er malt gult og har stått en oransje kjegle som er helt nedkjørt! Sjåføren tenkte nok at en så liten bil kunne nok ikke være i veien, men jo da!!!
en liten gul smart skaper store problemer,
Eierne dukket opp, heldigvis mens jeg svømte. Sjåføren ble nok ganske overrasket over hva han hadde stelt i stand. Heldigvis at han kom, ellers var han blitt tauet bort.
Moralen er: samme hvor liten bil du har, kan du skape stort kaos hvis du parkerer feil!!
I dag har jeg badet to ganger. Været er varmt, vindstille og sjøen nede i Koum Kapi er krystallklar om dagen. Jeg nyter.
det reneste vannet,

beste badeplass,
Flott solnedgang som vanlig, selv i min gård ser vi den!
Ektor i solskinn,

Lørdag og det er stille frem til mandag morgen  fra nabotomten. Se hvor langt de er kommet: Det blir veldig flott.
Ingen kom til Halepa tur. Hvis noen vil ha Halepatur heretter, gi beskjed, så tar vi etter avtale. Men byvndringene tar jeg som vanlig så lenge noen kommer!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.