Theodorakis konsert og Halepa.Jeg våknet opp helt nummen av dårlige internasjonale nyheter. Er det mulig? Torsdag kveld ny type terror i Nice, så meningsløst og iskaldt!! Terror som går utover de som har vært involvert, som attentat på politikere er jo gammel stil. Flykapringer, bomber, selvmordsbomber, så dette. Menigsløst og meget urovekkende. Min datter sier at mamma, ser du, igjen nevner de det i en bisetning når hundrevis dør i terrorangrep i Asia eller Afrika, mens når det skjer i Europa blir det øyeblikkelig veldig stor nyhet. Ja, men sånn er vi mennesker og mediaene, vi er mest opptatt av det og de som er oss nærmest. Skulle vi tatt inn over oss alt det som skjer i verden hver dag, kunne vi bare trekke dynen over hodet og aldri stå opp igjen. Aldri mer reise av frykt for bomber og terror....
Så militærkuppforsøk i Tyrkia i går kveld. Skummelt og veldig nær oss her i Hellas. Jeg må ærlig innrømme at jeg var redd. Da Erdogan erklærte at det var stoppet, og at militære er arrestert, la jeg meg. Tyrkia og Hellas har alltid vært nært knyttet til Tyrkia på godt og vondt,mest vondt, og det ligger mye å ulmer der, som øyene langs kysten av Tyrkia som ble greske i 1912 og alltid er redde for en ny tyrkisk innovasjon. Det greske militærbudsjettet er ekstremt høyt i forhold til landets økonomi, nettopp av denne grunnen. Og bare ordet militærjunta, skremmer vettet av dem som har opplevd det, og dem som bare har hørt alle historiene fra den greske militærjuntaen. Mange turister enten i Tyrkia allerede, eller på vei dit.....
Men over til noe hyggeligere.
Lørdagen er her, med gatemarkedet laiki, og fred og ro. Etter nok en innholdsrik uke, med mye aktivitet, hviler jeg uti skyggen med en vifte. Det er nemlig temmelig varmt om dagen, og etter en tur med hundene rundt havna og en tur på markedet, hviler jeg og skriver til deg.Heldigvis har det begynt å blåse, så det kjennes ikke så varmt, men varmt nok!
Fra torsdagens konsert,
På torsdag var det konsert med musikk av Theodorakis. Jeg fikk besøk av Kari og Odd som kom kjørende fra Rethimno. Odd kjenner til musikken hans, og var ekstra interessert. Vi møtte svenske Gunilla som har feriert i Galatas siden sent på 70 tallet, og kan mange av sangene på gresk. Hun stiller til Theodorakis konserter hvert år.
Despina i aksjon
 Nyt videoen som Odd spilte inn av Tassos og koret. Det var min tidligere kor dirigent Despinia Drakaki med alle hennes sangelever, Tassos og Virginia fra koret og den store sangeren Vassilis Lekkas som sang. Med seg hadde de de flinke musikerne i Hania kommunes offisielle "Mousiko sinolo Hanion". Med en pris på 7 euro for billetten, kunne "alle" komme og det var nesten fullt.
Det var stor variasjon i sangene og musikken, og høy stemning. Særlig når sangene var mer politiske og handlet om å kjempe for landet. Disse sangene er jo hovedsakelig skrevet under juntatiden. I dag føler grekerne at de er i ferd med å "miste" landet igjen, og alle synger med, til å få gåsehud av!!
Noen glimt fra konserten:
fint teater i den Østre vollgraven ved den venetianske muren,

Tassos


Lekkas sitter og synger,

og gir alt

alle på scenen,

publikum i alle aldre,

høy stemning,

De samme sangerne og musikere vil ha en konsert med sanger av Stavros Χarhakos den 27. juli.

Så var det fredag og juli's siste Halepatur, jeg stikker jo av på torsdag, og er tilbake første uken i august. Ny Halepatur 5.august og byvandring på onsdag som vanlig.
Grete og Anne Grete som var med på onsdag kom, og Elin og Roy. Elin hadde også vært med på byvandring tidligere. Det var skikkelig varmt, men vi tok det med ro utover. Hvilte i skyggen underveis og i Prinsesse Maria parken.
alle fire ved kirken,

litt vann til turen videre,

Venezelios statue og hus,

tid for fotografering,

fra Tabakaria,
Etterpå tok vi oss et velfortjent  glass hver på enkle Thalassino Ageri.
mmm, Harma og Mythos,

vi nyter ett glass i varmen,

verdt ett besøk,

Det var en veldig hyggelig tur som vanlig, og vi nøt den lille vinden som startet der ute ved solnedgang. Vi ruslet innover mot havna igjen.
vi forlater tavernaen,

på vei opp i garveriene,

tilbaketuren.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.