Søndagstur til Plakias.

Fra Plakias området,

Jorgos bestemte seg for å muntre meg opp med en tur til sørkysten denne søndagen,og inviterte på tur til Plakias og området rundt. Det blåste noe voldsomt på nordkysten, særlig ved Rethimno.
Vi liker oss veldig godt i område rundt Plakias, sør for Rethimno. Her er det mange fine strender og koselige spisesteder med veldig god mat. Sjøen er klar og ren og naturen vill og vakker.
vakkert område,
Han insisterte på å ta med de tre hundene, selv om jeg advarte ham med at det var julisøndag med sterk vind på nordkysten.
Vi kjørte avgårde på hovedveien ut av Hania mot Rethimno, jevn trafikk, vakkert å følge fjelljkeden Ta Lefka Ori, kysten og naturen. Ved Rethimno tar man av mot Spili og her skifter naturen. Det er ganske kort over til sørkysten, tar du av til Plakias og Preveli, kjører du gjennom den flotte ravinen Kourtaliotiko Farangi. Flott ravine som du må igjennom før du kommer til kysten. Du kan enten ta av mot Preveli og Plakias, eller fortsette mot Rodakino og Frangokastello og Sfakia.
Ravinen Kourtaliotiko,

Vi har alltid kjørt mye over hit og badet og overnattet på de forskjellige strendene her. Preveli med palmetrærne, Damnoni, Plakias, Souda, Rodakino, Paralia tou Koraka, osv, osv. Det er bare å velge å vrake.
på vei til Plakias,
Plakias,
Til Plakias kom jeg første gang da Michelle var 5 måneder, i 1992 og vi sov i telt på stranda. Vihar bodd endel på stranda Paralia tou Korakas (Kråkens strand). I det siste har vi oppdaget Souda utenfor Plakias. Hit kjørte vi i går, men det gjorde også halve Rethimno og Iraklio siden det var søndag, sommer og altfor mye vind på nordkysten. Det var helt stappfullt og nesten umulig å kjøre med alle bilene parkert overalt. Vi hadde jo med tre hunder også, da skal stranda ha lite folk!!
på vei mot Souda,
liten strand med havn


Men vi fant en fin liten havn hvor vi svømte alle sammen før vi kjørte tilbake til Plakias og spiste på tavernaen Paligremnos som vi bare elsker. God mat, bra service og hyggelige omgivelser her i enden av den lange stranda. De lager hjemmelaget mat, med grønnsaker, lokalt ferskt kjøtt og oster. Vi bestilte soutzoukakia, auberginer i ovnen og bønnesalat, "mavromatika",blackeyed beans, hva heter de på norsk? Kjempegodt. Hundene fikk sitte under bordet, ingen problemer der.
Paligremnos,

spennende meny,

koselig hage,


mmmm,

gammel og taverna,
Sånne turer i den greske naturen, med familier på tur, turister og greker på ferie fra fastlandet gir mersmak. Liv og røre overalt, glade blide mennesker som nyter havet, naturen og maten. Kan man bedre ha det?

fjellsiden brukes til klatring,


fint sted å telte,


koselig strand,

Vi kjørte innom Damnoni stranda som vi liker veldig godt, samme kaoset, vi kjørte videre, bildene er fra mobilen innefra bilen, men bedre enn ingenting!!
Damnoni,

med herlig taverna,

På Kreta kan du finne strender uten folk selv på en søndag i juli og august. Du kan alltid finne en strand uten bølger samme hvor mye det blåser der du bor. Agios Apostolos, Stavros, Marathi, Loutraki, Vlite ved Souda i Hania området.
Hele sørkysten med alle dens små og store strender sør for Rethimno hvis du bor i Rethimno.
Røde flagg på nordkysten betyr ikke at du må bade i basseng, og det går busser overalt!!
Er du på Kretas østkyst, eller tenker de dit, prøv denne delen av øya, så mye vakker natur og vakre strender.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.