Lokale nyheter.

Jeg vet ikke riktig hva som er den største, viktigste nyheten, men vi er ganske sjokkerte over noe som hendte i natt. En amerikansk soldat fra hangarskipet USS Harry Truman som ligger til ankers i Souda, stjal en taxi. Han ikke bare stjal den rett foran nesen på sjåføren, som satt på en benk ved drosjeholdeplassen mens han ventet på sin tur. Soldaten var veldig beruset, og kjørte avgårde i rasende fart. Han hadde naturlig nok ikke kontroll over bilen, og havnet i grøfta. Dette skjedde klokka 02.30, så det var tomt på veiene heldigvis. Taxien ble helt ødelagt, og sjåføren lettere skadet. Han ble bragt til sykehuset, og senere med amerikansk advokat fra skipet, stilt for retten.
totalskadet taxi,
Hva gir du meg? Vi kan ikke huske å ha opplevd lignende her i byen. Riktignok har amerikanske soldater satt fyr på synagogen og voldtatt kvinner i havna, men å stjele en taxi? Selvfølgelig blir de stilt for sin egen militærdomstol, og aldri dømt i Hellas for det de gjør her, det samme skjer nå. Truman ( med sine 6000) seiler videre med soldaten om bord. Sjåføren ble skadet da han prøvde å stoppe ham, og flere andre taxier fikk bulker da han kom bort i dem på sin ville ferd!!
admiral Howard i midten, med Truman bak i bildet.
I forbindelse med at hangarskipet med 6000 ombord, ligger her for at mannskapet skal få hvile seg, er USAs marines øverste sjef for Europa og Afrika admiral Michelle Howard på besøk på den amerikanske basen her, og det holdes middager og møter hvor bl.a greske ministere og den amerikanske erkebiskopen for den ortodokse kirke har vært tilstede. Biskopen er her i forbindelse med det store kirkemøtet.
Kirkemøtet går sin gang, med hardt arbeid for kirkens framtid, og diskusjoner på mange plan. Journalister og fotografer fra hele verden er plassert utenfor møtelokalet,  og det gis 5 minutter hver morgen til fotografering av salen hvor møtene holdes, pluss en pressemelding hver ettermiddag, det er alt.
fra gårsdagens møte,

Så hva sier de? Hva slags diskusjoner er på gang? Det får ingen vite. Den romersk katolske kirken har representanter der , og jeg håper rent personlig at kirkene kan møtes et sted på halv veien og bli enige om noe i Jesu ånd, men jeg er bare en enkel uutdannet protestantisk kvinne som tenker at Jesus lærte oss å leve enkelt og ta vare på vår neste....... Som en avslutning, skal alle deltagerne ha messe med patriarken Vartholomeus iden kjempestore nye kirken Petros og Pavlos som ligger på toppen over rettsbygget. Det blir mulig for vanlige dødelige å høre messen fra høytalere utenfor i spesielle telt.
på søndag skal patriarken ha egen messe her,

Svenske TV3 er her og spiller inn en episode til en ny tv serie som skal hete "Mitt første semester".
Episoden blir spilt inn i Hania og Georgioupolis. Den skal vises til høsten, så vær obs!!
svenskene med fylkesmannen poserer i havna,
Å ja, du husker kanskje syklistene Bendik og Stig-Arve som sykler fra Bergen til Kreta? De er nå inne i Hellas, og er ventet til Troulakis Village i Platanias på søndag!! Jeg planlegger å være tilstede.
sykkelturen nærmer seg slutten og gutta lengter etter.....

mens de sykler videre...
Mine egne nyheter er at jeg hadde en artig vandring med tre nasjonaliteter i går. Jeg etterlyste dansker og svensker, og jammen dukket ikke danskene Susanne og Henrik opp!! Dessuten hadde irske Caoimhe og Tess funnet turen på nettet, og meldt seg på. Så da norske "gjenganger" Odd Kåre og hans venn Lars Kristian kom, fant de ut de var de eneste norske med på turen.
Tess, Susanne, Henrik, Lars Kristian, Odd Kåre og Caoimhe
Vi hygget oss veldig, og de var åpne og morsomme mor og datter fra Irland. Lars Kristian fotograferte hele tiden detaljer som vi andre ikke så, og vi tok det rolig i varmen. Viktig å holde seg i skyggen, og å drikke vann!!
Tess på 75 nyter utsikten,

Susanne og Tess,

fotografen i aksjon,

i adelens trapp.
Det ble en fin avslutning på kvelden med solnedgang på Salis ute på gaten. En liten bris, gjorde det til en deilig kveld. Vi er jo fremdeles litt plaget av varmen alle i Hellas, men det er lavere temperaturer i vente.
vi spiser og drikker,

Salis kom på veggen på restauranten.
Jeg går til Halepa som vanlig på fredag klokka 18.00 fra kontorene til GS Tours.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.