Søndagstur til Plaka.

I dag tok vi turen ut til Plaka som ligger litt utenfor Hania, etter Kalives og ovenfor Almirida. Her har Petter, Inger og Just hus, og de er her på påskeferie. Vi hadde med Gro, de har besøk av deres venn Einar og noen venner av dem, Kari og Odd, som har hus i Pigi utenfor Rethimno var kommet innom.
Inger, Kari, Petter, Jorgos og Gro,

Just, Petter med nabo Stamatis, Jorgos, Kari og Odd,


påsken 2015, Kari,Odd, Gro og Einar,
Sjekk dette bildet fra påsken ifjor: Kari, Odd, Gro og Einar vi møttes tilfeldig hos Inger og Petter da også!!                      Her ser du Kalives og Alimirida sett fra nedre delen av Plaka.
Sauer med utsikt!!

Almirida,
Etter kaffe og kake hjemme hos Just, Inger og Petter, dro Einar, Jorgos , hundene og jeg på en utflukt til Koutalas. Einar ville vise oss innfødte en flott grotte i nærheten av landsbyen. Bra når en "turist" kan vise en kretenser noe nytt!! Du kan ta veien ut av Plaka mot Kokkino Horio, så følger du skilter mot Koutalas. Vi kjørte, men Einar bruker ca.1 time fra Plaka ut dit til fots. Man kan parkere og gå til høyre mot sjøen. Etter en stund kommer man til et gjerde, her går man ned mot en bratt sementtrapp som tar en helt ned til sjøen, med en flott grotte!!
trappen ned,

her går man ned, langs dette gjerdet,

Jeg har tatt endel bilder og her ser du stalagmitter, sjøen som kommer inn og skaper et flott turkis lys, og et basseng inne i hulen!!! Spennende sted, men pass på at du har gode sko, og dette er ikke noe for pyser eller folk med høydeskrekk.
Jorgos på vei ned,

Einar,

nesten nede,

Jorgos på vei inn i grotten,


bassenget,

stalagmitt,

spennende lys her inne,Ektor og Einar følger med,

utgangen,
Hundene koste seg, men de ventet med Einar utenfor. Jack bjeffet som vanlig, han skal passe på oss, og kjefter fælt!! Han prøvde å gå litt inn, men det var ikke noe for ham. Ektor ventet tålmodig!!
Du får kose deg med bildene, og drømme!!


denne steinen finner du på toppen,


vi tusler tilbake,
flott utsikt,
 Vi traff på denne geitefamilien på klippene da vi gikk ned, og killingene hadde samlet seg på en klippe da vi gikk tilbake. Mamma likte det ikke, og kom til unnsetning!!


killingene på steinen over stranda,

mamma kommer,
alle samlet,Herfra gikk vi ned til en fin liten strand hvor jeg og hundene fikk et deilig bad. Vi fikk selskap av et forelsket par også.

etter badet med lånte solbriller!!
De andre ventet på oss på torget i Plaka, hvor vi ble sittende ute og spise og drikke til vi ble iskalde og flyttet inn.
vi koser oss i Plaka,
sommertid, og ikke mørkt enda, 19.15!!!
Koselig dag med fine folk og spennende grottetur. Και του χρόνου,Ke tou hronou, neste år igjen som grekerne sier. Blir det nytt møte mellom alle oss da?? Tiden vil vise, men hyggelig var det!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.