Byvandring med besøk på Salis.

Onsdag med Afrikavind og utrolige mengder sand i luften. I morges var det så sterk vind at alt fløy av gårde og et eukalyptustre falt ned over en bil som var i fart og sjåføren ble drept på stedet!! Forferdelig uheldig mann.
Jeg tenkte at dette blir en tøff vandring, men det hadde løyet til klokka fem heldigvis. Anne og Jan Erik ventet på meg utenfor GS Tours og vi tuslet avgårde opp på Kastelli som vanlig er. Her kikket vi på de minoiske utgravningene og den indre bymuren. Helt øverst oppe i Lithinon gata finner du denne flotte døren med inskripsjon fra 1624. Dette var et viktig bygg i venetiansk tid, og døren er flott. Her ser du også dagens vandrere på Kastelli.
ærverdig gammel dør fra 1624,

Jan Erik og Anne,
Vi gikk opp på "balkongen som de kaller den med utsikt til havna og fyret, og her ser du at det var mye sand og støv i luften.
mye sand i luften,
noen har bygget oppe på muren,

    Vi tok runden innom Splantzia og stoppet opp ved den lille kirken Agia Katerini hvor jeg og Jorgos giftet oss for 25 år siden. Her ser du noen flere bilder fra nabolaget mitt også.

ved Agia Katerina i Splantzia,

fint hus,

rolig ettermiddag i Daliganni gata,
I dag var det nesten helt stille i lærgata og vi kunne følge muren langs gata, gikk opp på høyden og så en by i sand og null utsikt mot fjellene.
du skimter muren over butikkene,

utsikten fra høyden,
I dag var det åpent oppe på muren og vi gikk forbi den russiske garnisonsbygget som er nyoppusset og hele området er blitt så flott!! Vi fulgte muren helt opp på høyeste toppen, og dette var dagens utsikt her oppe fra:

på nye veier,

den russiske garnisonen og null sikt,
Vi fortsatte ned i Theotokopoulougata og ut på festningen San Salvadore. Nede i Zambeliou så vi på restene etter minareten som sto her, og moskeen, som i dag er gavebutikk.
rester av minaret,

inne i butikken ser du rester etter moskeen,

trappen opp til minareten finnes enda,
Etter å ha tatt runden i det jødiske kvarteret Obraiki, gikk til Salis i båthavna.
Salis venter i kveldsmørket,

Gro kom også, og det var så hyggelig!! Vi spiste godt og fikk kjempegod service av eierne Stelios og Afshin.
Afshin,

og Stelios passer på oss,

hyggelig selskap,
De passet på oss hele tiden, og menyen de hadde satt i sammen for 15 euro per person var super! Fava, salat, saganaki,  souvlaki, kylling, kjøttboller, kjøtt og ris, nydelige smaker av mange småretter. Dette blir altså stedet vi kommer til å spise i år. Anne, Gro og Jan Erik var enige om at dette er verdt pengene og en god ide.

først salat, ertestuing saganaki og fava

så kylling, souvalaki, kjøttboller og kjøtt og ris!!

og god vin,

mmm, deilig souvlaki,
Jeg er glad vi er i gang, og ser fram til en fin sesong med nye og gamle bekjente til fine turer og mye god mat og drikke!!! Husk å anbefale på Trip Advisor etterpå når du er fornøyd med noe. Veldig viktig for de som driver noe her!!!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården