Søndagstur til Akrotiri.

En liten perle i området rundt Hania, er Akrotiri hvor flyplassen ligger. Her oppe ligger de vakre strendene Stavros, Kalathas, Tersanas, Marathi og Loutraki ( les om dem i innlegget fra 30.06.2014 og Seitan Limani. Dessuten klostrene Gouverneto med sitt historiske Katholiko klosteret nede ved sjøen, har jeg skrevet om før. og Agia Triada turen fra Gouverneto og ned til Katholiko har jeg skrevet om i innlegget fra 12.02 2014, og turen fra Gouverneto til Stavros den 13.02.2014. Mnage fine små landsbyer å besøke hele året.
Vi skulle besøke stranda Seitan Limani eller Stefanos stranda som den også kalles. Navnet Seitan betyr djevel på tyrisk og navnet er fra tyrkertiden men det er ikke sikkert hvorfor den fikk dette navnet Djevelhavna.
Seitan Limani sett ovenfra,
Du kjører mot Agia Triada, tar av mot Horodaki der tar til høyre der skiltene mot Skloka og Rizoskloko står( de har mindre skilt med Seitan Limani under. Heretter følger flere av disse skiltene.
ved Horodaki følger du skiltene,
toppen med antennene,
Tilslutt nærmer du deg toppen med antennene på, her tar du av veien nedover. Nå er det ingen skilt der, men til sommeren er det mulig at skiltet er tilbake. Her kjører du ned til enden, parkerer og går stien ned, ikke grusveien.

her begynner stien,

du ser stranda mens du går nedover,
Vi var blitt advart mot turen ned, men når man er fjellgeit som jeg tenker en at ok, det klarer jeg nok fint. Jorgos hadde aldri gått helt ned, men visste hvor den lå. Michelle og hennes venner bruker stranda flittig om sommeren, og hune har fortalt meg historier om familier med små barn som prøver å bære med parasoller og stoler. Hør her: IKKE PRØV DENNE STRANDA HVIS DU IKKE ER I GOD FORM, HAR HØYDESKREKK ELLER DÅRLIG FOTTØY!!!!!
Jeg mener det. Stien er bratt, ekstremt smal, og stenete. Ikke bær noe, bruk sekk, gjerne stav og ha gode sko!!Vi hadde fire hunder med, Jorgos trodde ikke vi jentene, Katerina og jeg, skulle klare det! Han vet ikke hvor vi går med fjellklubben heldigvis. Men har var livredd for at jeg skulle falle og brekke opp hånden. Vi måtte riktignok løfte Ektor og Daisy over de vanskeligste stedene, og Jack var nokså bjeffete. Turen er ikke lang, bare vanskelig, fra 10-20 minutter bruker en.
på vei ned,

bra å bli båret litt,


Kommer du ned, er det vel verdt det!!!studentene tente opp bål ved enden av ravinen,Fantastisk sted, med hvitt fjell, deilig sand, ingen stoler eller parasoller, rent vann og spennende natur!! Vi fant en del Erasmus utvekslingsstudenter der som var på utflukt. De tente bål og skulle grille, og de nøt solen. Jorgos ble selvsagt kjent med dem øyeblikkelig.

Jorgos med Moka,

Jeg kastet meg uti og fikk en herlig svømmetur, som vanlig passet Jack på meg, og Ektor bar jeg uti så han fikk svømt litt. Etter en stund kom to av studentene seg uti også.

Vi hadde med oss noe å bite i, vann og te og nøt solen og naturen til skyggene ble lange.
alle må ha vann,

vi tørker i solen,

Så var det å skramle oppover igjen. Jorgos så denne flotte planten på vei opp, og den heter Aristolochia cretica:
Vi kjørte opp på toppen og nøt utsikten over hele Akrotiri, Psiloritis, Plaka, Souda, Ta Lefka Ori, Hania, Stavros , flyplassen osv. Her ligger det gamle bygninger fra tidligere da tv antennene sto her. Nå er det telefonkommunikasjon med Afrika som er eneste bruken av antennene.
Plaka og Kokkino Horio,

Stavros,

veien mot Seitan Limani,

flyplassen og byen bak,

Psiloritis,
Jentene og hundene gikk nedover, mens Jorgos nøt litt fred og ro der oppe.
vi går nedover,

litt mer blomster,
Så var det bare å kjøre ned mot byen igjen.
fin natur her oppe.
Kort kjøretur, men du føler deg langt borte fra byen her oppe. Ta deg en tur opphit en dag, du kan kjøre rundt hele dagen fra de ene kanten til den andre og oppleve flott natur, strender, utsikt og klostre.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Da jeg planla reisen til Kreta.

En fredagshilsen fra Hania.

Januartur til Nea Hora

Nyttårshilsen fra Kreta

Noen tanker om tro

Reisen til Kreta del 1

Reisen til Kreta del 2

Romjul i Hania.

Vintertur på strendene

Turer i det grønne