Anopolis-Loutro-Sfakia


Denne uken bestemte jeg og Katerina oss for at vi skulle melde oss på fjellklubbens tur fra Anopolis ned til Loutro og deretter stien bort til Sfakia. Jeg spurte Rune om han hadde lyst til å være med, og det hadde han. Polske Irena med datteren Sofia ble også med, så her ser du starten fra Anopolis i dag morges.
Anopolis med Ta Lefka Ori bak,

gjengen er klar til avgang,ruten vi fulgte,


Vi gikk ut til en liten kirke som ligger helt på toppen over Loutro, hvor der en fantastisk utsikt. Du ser Loutro langt der nede.


 
Agia Katerinis

kirken innvendig,

Irena, Sofia og Katerina,

utsikten oppe fra,
Dagen , 6. desember, var helt fantastisk. Vi hadde strålende sol, vindstille og utsikt en bare kan drømme om. Her ser du bilder fra turen ned, den tok omtrent 2 timer fra Anopolis til Loutro.
Rune på vei ned,

jentene krabber nedover,

vi følger E4,
Vi satte oss ned litt utenfor Loutro og spiste medbrakt mat. det er alltid noen som spanderer, kaker , frukt og selvsagt tsikoudia. ingen tur med fjellklubben uten tsikoudia(raki). Det var oss norske, greske og polsk, amerikanere, og en del andre utlendinger med i dag. En liten jente var med sin mor, og Sofia på 12.
deilig med pause,
mine venner,
Etter en pause ved  Loutro, gikk Sofia, Rune og jeg foran frem til stranda Glika Nera Sweetwater beach som den blir kalt. Sofia sprang nesten og vi kom frem en stund før moren og Katerina. Jeg fikk et herlig forfriskende bad i dette krystallklare turkise vannet. Det var ganske mange som badet, vi hadde jo stranda for oss selv på denne desember dagen. 
Sofia på vei mot Glika nera,

vi legger Loutro bak oss,


flere strender langs veien

Glika Nera Sweetwater

Rune på stranda,
Siste delen av turen er, som de som har gått den vet, litt bratt og tøff. Enten tøff oppoverbakke fra stranda, eller nedoverbakke fra veien. Turveien er fin, med det er veldig bratt ned til sjøen, o noen synes at dette er skummelt.Vi som ikke hadde noen problemer med å gå, brukte halvannen time på å gå, men med det lange stoppet på stranda tok det over to timer.
steinete vei,

vi legger stranda bak oss,

jobber oss frem,
spennende stykke vei,

I dag hadde vi med en som hadde høydeskrekk, og vi ventet på ham i 1 og 1/2 time ved bussene. De fikk ham opp og forbi stedet, men han var helt slått ut da han endelig kom opp og inn i bussen. Stakkars mann, men han fikk god hjelp av de flinke medlemmene i klubben, som er vant til dette.
blomst på stien,

Sfakia,

vi venter,

sola går ned over Sfakia,

Vi koste oss, nøt dagen, turen, utsikten og selvsagt hverandre. Rune sier at han godt kan tenke seg å bli med en annen gang. Bra.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.