Lokale nyheter.


Syriske flyktningebarn på flukt, strandet i Hania inntil videre.
Hei, nå er vi snart i september, og sommerferien er over for mange barn. Her i Hellas begynner skolene rundt 11. september. temperaturen er behagelig om dagen, og vi merker at sola går tidligere ned. Hos min nabo Katina, reiser hele familien som har besøkt i sommer, tilbake til Tyskland hvor de lever. Her har det vært mye krangling og bråk,oldemor Katina selv blander seg ikke, men mellom bestemor og barnebarnet på 13, og mellom mor og barn ( Irni Katinas svigerdatter har fire her nå).
I kveld drar de og vi er enige om at det skal bli godt. Det er trangt for dem, og ungene kjeder seg vet du.
unge gutter som kom i land på Kreta uten å ville det,
Det kom en båt med egyptiske unge menn og syriske familier til Paleohora i forgårs. En av disse klassiske båtene med desperate mennesker som holdt på å synke utenfor kysten av Kreta. De var som vanlig på vei mot Italia og Europa, og de ble reddet av kystvakten i siste liten. Ingen menneskeliv gik tapt denne gangen. De ble brakt iland og tatt imot av frivillige, deretter sendt til Hania. Her er de innkvartert inntil videre i en gymnastikksal, før de blir sendt videre til Aten. Derifra blir sjebnen uviss, og i ikke noe rosenrød mottagelse. Verdens Leger, Røde Kors og andre frivillige + kommunen er på plass og gjør så godt de kan, men kan de hjelpe eller hamle opp med Europas strenge regler og "murer" uvilje til å ta imot syriske familier med små barn og unge menn fra fattige Egypt. Dypt tragisk, bare 240 av de tusenvis som ankommer Hellas hver dag.
ikke så ideelle forhold å bo under,
Samtidig har cruiseskipet "Rapsody of the Seas" lagt til i Souda med sine 2500 passasjerer og de fyller opp byen og strendene.Som vanlig på denne tiden av året, båtturister og båtflyktninger om hverandre på alle de greske øyene.
Det var fullt opp av de første ved Agora i dag som vanlig. Her kan du foresten kjøpe billetter til alle de lokale konserter og forstillinger som foregår ved byen utescene, få opplysninger ved turistinformasjonen, eller støtte de psykisk syke ved å sitte på en fin kafe som drives av et dagsenter de har.
mye folk ved turistinformasjonen,

billettsalg,

cruiseskipturister drar til stranda,


fin kafe utenfor Agora, billig og rolig her,
Byen er fremdeles full av folk, men neste uke minsker trafikken av greske turister. Fellesferien er over denne helgen og skolene starter snart opp som sagt. Så blir det mindre trafikk og kortere køer ved minibankene. Du vet, capitel control.
mye folk overalt,

og vi hadde mye bølger de siste dagene,
I morgen er det fullmåne og augustfullmånen blir feiret i hele Hellas med gratis klassiske konserter ved utgravninger. Her skal det holdes en inne på Aptera ( ikke ved festningen) i morgen kveld klokka 21.00, med Vamos Ensamle. Verdt å få med seg.
I kveld er det åpning av en messe med landbruksprodukter på 1866 plassen, der de blå bussene går fra. Den skal vare til tirsdag, og du kan kjøpe alle slags lokale produkter, som vin, ost, alle slags typer søtsaker osv. Det blir selvsagt også musikk og dans hver kveld.
her fylles det opp med lokaleprodukter rundt hele plassen,
Siste nyhet i dag er om de norske fjellvandrerene som gikk seg bort i fjellene her oppe i fjellkjeden Ta Lefka Ori, men hadde ringt nødnummeret 112 som er et internasjonalt satelittnummer. De hadde også GPS og ble reddet av brannvesenet og frivillige fjellvandrere. Det blir skrevet om som et godt eksempel på oppegående turister som visste hva de skulle gjøre. Vi ser stadig unødvendige leteaksjoner og tragiske utfall av turister som går seg bort. HUSK Å RINGE 112!!!!!
heldigvis gikk det bra med nordmennene og brannvesenet i byen kunne redde dem.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.