Lokale nyheter

Flotte dager ved sjøen,
Noen lokale nyheter som kanskje kan være av interesse i dag, Først må du få en titt i gata vår. Sommerferien har startet og de minste som ikke har skole/ førskole blir ofte plassert hos besteforeldrene om dagen mens foreldrene er på jobb. Her kommer barnebarnet til Vangelia og oldebarnet til Katina om dagen. her ser du Manos og oldemor(hun er litt skult riktignok), og mormor og morfar til Vangelio, lille Antonis var inne hos besteforeldrene da bildet ble tatt. Som du ser, gitarspill i gata!!!
Morfar, mormor, oldemor Katina, Vangelio og Manos,

På vei ned til badetrappen måtte jeg bare fotografere denne porten. Enkle midler men flott resultat. Det står malt: "Livet er verdt å leve bare du har sol,frihet og litt blomster." Enig? Det var det med solen da....
Luften står stille her om dagen og varmen er nesten kveldende. badetrappen er full av folk i alle aldere og nasjonaliteter. Mange turister som tusler forbi har badetøy med, og tar en dukkert også siden de ser oss lokale som bader her.
liv i badetrappen,
Vindstille dager betyr lange svømmeturer, herlig. I går svømte jeg utover til musikk. Det var noen ungdommer som tydeligvis hadde prøve på korsang og det var så flott!!! Jeg ser de synger oppe på bastionen til den Østre Vollgrav fra fredag 19. til søndag 21.
 Litt lenger ut lå det et stort cruiseskip Azamara. Byen er stadig full av cruiseskip, de fleste legger til i Souda og i dag kom ett nytt stort skip. Jorgos liker å dra dit å kikke på alle disse båtene og forteller entusiastisk. Butikkeiere og kafeeiere ned i havna sier at de ikke handler, bare kikker og spør om veien, ikke vet jeg, men de hjelper nok ikke sælig på økonomien da, de spiser og handler jo ombord. Litt som all inclusive og når båten legger utenfor moloen , betaler de ikke havneavgift heller.
Kommunene i Sfakia og Hania har gått sammen om å åpne et nytt legesenter i Sfakia for både turister og fastboende.
fra det nye legesenteret i Sfakia med leger fra sykehuset i Hania,
Vi har hatt besøk av en annen type båt i de siste dagene. Nok en flyktningebåt fra Nord-Afrika ble oppdaget sør for Kreta i forrige uke. Det var 265 passasjerer ombord med håp om et bedre liv i Europa. Dessverre ble ikke de ansvarlige tatt, de kom seg unna, og flyktningene ble holdt i Hania i noen dager. Her ble de innkvartert og fikk hjelp til mat, klær og medisiner av Røde Kors og de frivillige legene i Giatri tou Kosmou. Etter noen dager reiste 200 av dem til Aten for å bli registert der. Noen blir sendt hjem, hvis de ikke er i fare, resten venter på asyl. Tragisk , men godt at det alltid er frivillige som stiller opp lyeblikkelig for å hjelpe.
hjel fra leger,

på vei til Pireus,
mange unge gutter,

noen smil å se,


 En litt hyggeligere tone: Jeg minner om den flotte Matala festivalen
 denne helgen fra den 19.- den 21. Den foregår hvert år i juni på Matala stranda med rockemusikk og mye hippie kultur for de som liker dette.Nb, vanskelig å finne rom i siste liten!!!!
Tilslutt, Hania kommune har satt igang tiltak for å få samlet inn søppelet oftere og i helgene i turistområdene i juli, så det blir bedre forhold for alle.
fra Agia Marina.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.