Afrikasand og grillfest.

Fra grillfesten,
I de siste dagene har det vært litt av hvert som har skjedd. Først hadde vi nasjonaldag på onsdag, og da kom den nye finansminister Varoufakis den nye greske kjendisen, til byen. Han var avslappet og smilende som alltid,og folk var glade for å se en minister, lenge siden det.
Varoufakis med vår nye ordfører,
Sammen med ham var Stavros Theodorakis som har startet sitt eget parti Potami og ble valgt inn i parlamenet med stemmer fra Hania. Her ser du hvordan de ble tatt imot, for første gang på flere år gikk paradene i landet uten bråk og politi overalt.
for første gang gikk en politiker i paraden med elevene,
I Rethimno gikk elevene med svart armbånd til minne om Vangelis og de hadde en liten taus demonstrasjon etterpå. Med elever ,lærer og foreldre. dagen etter gikk de i alle de greske byene i demonstrasjon mot mobbing.
elever med sørgebånd i Rethimno,

stille demonstrasjon mot mobbing på skolen,
Så kom regnet med rødbrun sand fra Sahara og la et rødbrunt lag over hele øya. Det fikk alt til å bli dekket av støv som vi alle spylte vekk,og det ble rød søle i stedet der vannet rant.

Jorgos spyler gården for rødbrun sand,

denne verden våknet vi til på fredag,

alle bilene skiftet farge,
I går kom Gro, fetter Bjørn med Lisbeth, Petter,Inger og Just med samme fly,SAS direkte fra Oslo, stappfullt fly.
på vei hjem fra flyplassen,
De spylte rød sand fra husene sine før de kom hit på gresk/norsk fest. De og familien min koste oss med noen av mine elever ,pluss Tone, Katerina og Rune og spiste deilig mat!!! Vasil grillet i timesvis med et smil, vi spiste norske pølser, lomper, greske koteletter, svinekjøtt av alle salg og masse deilige salater, sauser og tzatziki.
Vasil griller med et smil

alle hadde med noe, se så mye godt....

Lisbeth, Bjørn, Tone og Anastasia ved bordet, Irini og Andreas,
Vi snakket norsk, gresk og engelsk om hverandre, drakk vin, øl og brus og nøt timene sammen. De ferierende nordmennene, elevene mine Kostas, Andreas, Vasil, Jorgos, Irini og Anastasia som gjerne ville snakke og høre norsk, og så oss fastboende da.
Gro hadde med baconpølser etter bestilling fra Kostas,

Jorgos, Vasil og Andreas,

Petter og Kostas,

Jorgos har hengt opp et norsk flagg.
Det var meldt regn for hele dagen, og jeg og Vasil var kjempe nervøse og lurte på hvordan det skulle gå. Det fallt ikke en dråpe regn hele dagen, vi satt ute og grillingen gikk supert!!! Nå er jeg trøtt, vi har jo også stilt klokkene fram og jeg sov ikke nok i natt  så nå er det snart god natt.
I morgen starter en ny uke med nye utfordringer og muligheter.... Kali evdomada, καλή εβδομάδα  Ha en god uke. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.