En rundtur til både Agia og Agious Apostolous med Inger.

Agia
For en vakker lørdag!! Sol, klart vær uten skyer og nesten uten vind. Inger kom innom og hentet meg i morges. Jeg har skrevet om henne før, les bloggen min fra ett år siden, jeg besøkte henne og familien i Plaka hvor de har et hus, og skrev om det den 22. 2 2014.
Inger i Agia,
Vi kjørte ut til Agia vannet, som ligger rett utenfor byen, på vei mot Omalos. Her ligger et lite vann som er en teknisk innsjø som samler opp regn og snøsmelte vann fra fjellene. Den ble laget for hundre år siden og forsynte byen med elektrisitet. Hania var en av de første byene i landet med elektrisitet og det gamle kraftverket ligger der enda.
mye vann i elva i år,


flott natur og ruiner rundt vannet,

vannet med fjellene bak,
Dette er et vakkert sted, med grønne omgivelser midt ute i appelsinland. Vi tuslet rundt vannet på den fine nye treveien de har laget.
spesiell turvei rundt vannet,

gjess og katt,
Her er det fuglereservat med trekkfugler, lokale ender og gjess. Fjellene ligger som en kulisse i bakgrunnen, knallhvite om dagen.
en gruppe trekkfugler,


Jeg elsker dette stedet,pleier å sykle ut hit og ta en pause her. Vi satte oss på den fine kafeen som ligger her. Fugleentusiastene som har en oppservasjonshytte her, er urolige for at kafeen forstyrrer fuglene, men det går stort sett greit. Denne kafeen er en oase og har super gode kaker,prøv sjokolade kaken: somerå, KEMPEGOD og kjempestor,ett stykke er nok til to eller tre.
kafeen,

med vann og broer,
Etterpå kjørte vi veien som går til Platanias. Den går parallelt med hovedveien,gjennom appelsin lunder med akvokado sitrus og oliventrær. Med gamle kirker og langs elva.
veien ender opp midt i Platanias. Du kan ta den fra Platanias,til fots,med sykkel eller bil, fin tur uansett.
på vei til Platanias,
Vi stoppet opp ved Kalamaki ,parkerte bilen og gikk innover langs strendene inn til Hrisi Akti. Flott dag,vakre strender ,fjellene ,blomstene ,utsikt og hyggelig selskap,kan det bli bedre?? Jo, et bad på en av Agious Apostolous strendene gjorde susen,kaldt ,men deilig!!!
Kalamaki badevakttårnet falt i vinden,

Agious Apostolous med vinterbadere,

vi besøker kirken,


flere ute og går og beundrer fjellene,
Folk alle steder,gående,joggende,badende, kaffedrikkende og syklende. Dette er jo byens nærmeste grønne lunge som vi alle elsker.Hele turen fulgte disse vakre hvite toppene oss.Jeg føler meg så priviligert som lever her, som kan gå, svømme igjen og oppleve alt dette.
vakre pinjetrær på vei tilbake,
anemone,

blomstrende tre,


Hania og Psilortitis i det fjerne,

Hrisi Akti,



Takk til Inger som kjørte meg rundt og var hyggelig selskap, og du får klare deg med bildene fra turen!!!!
Vi endte opp på taverna i Nea Hora og Inger kjørte hjem til Plaka. Hun reiser til Oslo i morgen, var ikke særlig motivert for å reise da vet du!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.