Vinter i Splantzia.

Vintergate i nabolaget,
Kjedelige dager i Splantzia om dagen. Grått vær avløst av litt sol nå og da.
noen fine stunder inni mellom,
Jeg er snylteforkjølet, nesa renner og halsen er sår. Finnes det noe kjedeligere? Sitter inne , leser, heldigvis har jeg mange gode bøker liggende, ser på Australian Open (tennis) og underviser.Man kan jo ikke gjøre annet enn å hvile og å vente.Bladene har fallt av alle trærne untatt situsfrukttrærne som er fulle om dagen. Vi plukker appelsiner og sitroner i nabohagen som står tom og frukten råtner ellers.
Oppe på muren hvor vi går på tur om morgnene er det grønt og fint nå om dagen. Hundene spiser gress som noen sauer, og det elsker de.Det regulerer magen deres, både hunder og katter trenger grønt.
oppe på muren er det grønt om dagen, bar for hundemagene,

blomkarsen på muren har såvidt begynt å blomstre,


Her er det stille i gatene, selv om det er mye katter i Splatzia spaserer duene rundt i gatene. De flyr opp når noen kommer,enten katter eller mennesker, og så lander de igjen. De er ikke særlig redde heldigvis. Noen mater dem og noen hater dem,( gjelder også for katter.)
duen spaserer i gata,

litt før en katt kom springende,
Jeg klippet ned rosebuskene mine, og her er de siste rosene, men det tar ikke lenge før de begynner å blomstre igjen, og så blomstrer de hele året!!Litt kjedelig i gården, men kalaen,jasminen ,frezia og  holder på å gjøre seg klare.
de siste rosene.
Jorgos er gått i banken for å ta ut pensjonen sin, han vet aldri hvor stor den blir. Alle pensjoner og lønninger kuttes stadig, ikke mye,30-40 euro i måneden, men de blir store kutt av det etterhvert vet du.Dessuten betaler han tilbake på skatten i doser og så er det den nye eindomsskatten da som skal betales inn hver måned!!Det er ingen som får igjen på skatten lenger,de fleste betaler store summer. Er det rettferdig å ta fra de fattige??
Jeg har fulgt med på diskusjoner på grupper for uføre i Norge på face book.Etter den nye uføre reformen fikk mange uføre mye mindre utbetalt. Folk er naturligvis i harnisk over at det blir kuttet i uførestrygden og støtteordningene. De roper, gråter og bærer seg selvsagt. Selv fikk jeg ikke kutt i uførestrygden heldigvis.
 Tenk da hvordan den jevne greker har det?
Ikke rarte grekerne håper på en mer rettferdig fordeling av utgiftene til tilbakebetalingen av utenlandslånet. Hva med de superrike, alle de som tjener massevis av penger og ikke betaler skatter? Vi får se hva Siriza får til, Noen ganger tror jeg detblir fremlagt som at grekerne har lånt disse pengene,godtatt disse skyhøye rentene, og nå som bortskjemte barn skriker at de nekter å betale tilbake. politikerne lånte, de spurte ingen fattige , eller middel klasse hva de syntes om dette.Derfor ble de heller ikke valgt inn igjen, Pasok fikk nesten ingen stemmer. Folk fryser, er sultne og sinte.Er det så rart? Alle som blir urettferdig behandlet blir vel skuffet og sinte, som de norske uførestrygdede??
Kostas har forresten sendt meg flere bilder av de kjempesøte hvalpene de passer på. Nå er de snart klare til å bli gitt bort til de forskjellige familiene som skal ha dem. Er de ikke søte?
mamma passer på ungene,

snart klar til å reise.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.