Agios Ioannis

Kirken ligger der midt i bydelen og er synlig overalt.

Jeg lovet deg flere bilder og beskrivelse av Agios Ioannis, her kommer de. Noen har spurt etter kart over byen, men jeg finner bare bykart med greske gatenavn på gresk, så det får være foreløpig.
Men altså, hvis du går oppover Andreas Papandreou gata fra Agora (byens markedshall) og tar den forbi stadion og videre oppover kommer du til en stor plass Dikastiria. Her ligger rettbygget og fylkets huset. Bakenfor ser du en kirke som er synlig over hele byen. Den heter Peter og Pavlos kirken, og ligger i bydelen Agios Ioannis (Sankt Johannes). Kirken er altfor stor, byens største, og tok 25 år å bygge og er enda ikke helt ferdig. Noen hadde litt vel store planer, men den syns iallefall over hele byen!!Her ligger denne fine bydelen med luft og utsikt, og med koselige nabolag, og altså helt oppe på toppen som jeg skrev om på søndag, natur.
Nedere del av Agios Ioannis.

Vi skrever oss opp bakene etter Dikastiria og svinger inn til høyre her. Gatene er bratte og her er det en salig blanding av nytt og gammelt, og av smått og stort.Mange foretrekker denne bydelen siden den ligger så høyt og regnes som den minst fuktige delen av Hania. Fuktighet er jo et stort problem, med sjøen så nære.
Her sitter et par utenfor huset sitt, med en nydelig hund i bånd, som glad hilser på mine, de bor i ett av de gamle små husene ved siden av nye blokker.
Fin dag å sitte i sola med hunden.

På søndag skrev jeg om turen vår opp her så kanskje jeg gjentar meg, men byens vannreservoar ligger her siden 1912 da byen utenfor muren ble bygget opp.Området rundt blir kalt Deksamini etter reservoaret.
Fint beplantet med pinjetrær rundt reservoaret.

Vannreservoaret Deksamini.

Deksamini øverst i gata.
Ovenfor ligger lave hus med små hager dette er arbeider boliger som senere ble kjøpt opp av private. Mange  trives med å bo her i disse koselige nabolagene med små eneboliger og nye fine blokkleiligheter om hverandre.Lave arbeiderboliger og populær taverna.
Det finnes kafenioner, tavernaer, lekeplasser, idrettsanlegg og altså sypresskogen og områdene rundt. Ingen er plaget av senteret for psykiskutviklinghemmede heller.
Fineste plassen å bo, helt på toppen.

Søndagen brukes til flytting.

Agios Ioannis kirken.

Populær kirke med flott utsikt.
Kommunene har et fint senter for barn med bibliotek med opplegg i tegning, musikk og teater. Det finnes flere slike i byen, men det her oppe er det beste.Det går en buss rundt her oppe hele dagen.
 Jeg lar bildene tale for seg.
Nede igjen ved kirken det tok 25 år å bygge!

Det går greit å gå nedover igjen.

Pavlos og Peter kirken sett nedenfra.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.