Falassarna

Falassarna.
Denne perlen av en strand som du kanskje har hørt om, kanskje besøkt,er en av områdets mest populære. Haniafolk drar dit hver søndag om sommeren. Her ligger det mange små avdelinger av den samme lange stranda, men den har litt stener imellom og bukter. Her blåser det mye og er et yndet sted for surfing,paragliding er også populært ved denne stranda siden den ligger ved en ås.
Falassarna ligger ved vestkysten rett etter Kastelli og du kommer dit på 40 minutter fra Hania. Det går fint å ta bussen dit,det går flere busser om morgenene og tilbake på ettermiddagen.Bor du utover langs nordkysten tar du bussen fra et stopp nær deg.
I denne enden ligger oldtids Falassarna.
Bortsett fra å være en vakker strand, har den også en arkeologisk utgravning. Falassarna var en viktig by med en naturlig havn i romersk tid, og var erkefiende ble byen Polirrinia som jeg skrev om den 15.januar. Byen hadde befolkning fra før-Minoisk tid dvs over 4000år siden,men ble bygget opp og stor i det 2.og 3. århundre f.Kr. Etter et jordskjelv, ble byen liggende under vann, så man må dykke for å finne det meste av ruinene etter byen.
Sånn regner de med at byen så ut.

Det er fint å se på denne utgravningen og lese om den antikke Falassarna. Den var den eneste naturhavna i området og var viktig havn for sjørøvere og handel med Alexandria i Egypt.Ta en tur dit for å se på utgravningene og ta et bad og litt mat etterpå.Men husk at det blir varmt midt på dagen om sommeren, så ta det på slutten av dagen eller på morgenen er mitt råd.
Sånn ser det ut i dag.
Stranda er lang og du kan dra ned til hvilken som helst av disse buktene.Vår familie har i alle år
fortrukket den aller siste på høyre side, den før utgravningene. Her er det mer åpent og naturlig.  Da jeg først ble kjent med Jorgos lå vi i telt her med Stine,søsteren hans , niesen vår Dimitra og Spiros. Deilig om kvelden når alle har dratt hjem, med solnedgang i havet og stillhet. Det er mange greske familier som bor i telt og campingvogner på denne delen  
På vei opp fra stranda.
I denne delen av stranda kan man ligge uten parsoller og gå langs stranda til enden.
Det er jo helt individuelt hva man liker selvfølgelig. Akkurat som noen elsker Platanias og noen hater den.Noen drar på ferie på stille steder på sørkysten som Marmara og Likos, mens andre foretrekker menneskemasser og luksushotell. Det samme gjelder her, så jeg sier bare at vi liker denne delen best,ok? Her er det vokst opp noen små hotell og pensjonat de siste 30 årene,ikke noe stort og flott   men enkle rom med fantastisk utsikt og stillhet og ro. Her kan du leie deg inn og bo så lenge du
vil.
Det ligger mange fine bukter hele veien bortover.
Det er ofte bølger her, og kaldere vann enn på Haniakysten
Strendene har kafeer og tavernaer som holder oppe i sommerhalvåret.

To fine modeller på balkongen på Mourakis tavernaen.Gro har fotografert utsikten til stranda og alle drivhusene med tomater.

Sett fra tavernaen.

Oppe på toppen etter landsbyen Platanos, ligger det flere tavernaer den første tavernaen, som heter Mourakis er oppe hele året ,har god hjemmelaget mat,og utsøkt utsikt. Vi oppdaget denne tavernaen da den åpnet, og spiser ofte her. Her er det helt fantastisk ved solnedgang. Her ute på Falassarna går sola rett ned i havet, et syn!
Prøv denne linken hvis du vil kikke på et privatleid hus i nærheten av Falassarna og havna i Kastelli. https://www.airbnb.no/rooms/1511812

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.