Santa Run Chania og julebasarer.

Santa Run 2012.
Jula nærmer seg juletreet og julegatene ble tent i kveld og byen er full av julebasarer. Hver frivillig organisasjon, hver skole og idrettsklubb sin julebasar som i alle byer og i alle land i Europa iallefall. Vi har en i foajeen på rådhuset hvor man kan kikke innom om dagen, opp trappen fra hovedinngangen, den er åpen til 20.desember.Denne basaren er til støtte for den kommunale gratismatbutikken. Det heter Kinoniko Pandopolio og blir drevet av frivillige. Matvarene samles inn fra byens foretninger, og kommunen holder lokalene. Man blir skrevet inn, og kan komme å hente varer en gang i uka.
Her ligger julebasaren til Orizontes i Tsouderon.

Vindusutstillingen

Basaren med frivillige damer som håper noen som leser dette kommer innom.
I Trouderon er det en julebasar til inntekt for foreningen Orizontes, Horisonter, som hjelper familier til barn med kreft. Her er det åpent i butikktidene og fine ting som er laget med mye kjærlighet. Det sitter noen damer her og selger og de sier at de håper noen som leser dette kommer innom!
Huset til Santa Run.
Santa Run er igang!!
Tsouderon er gata som ligger nedenfor Agora og her ligger også huset til Santa Run som de kaller det. Det er en tom butikk som de får bruke til påmeldinger til Santa Run som skal være 27.desember i år. Når du melder deg på betaler du 15 euro og får en julenissedrakt med nummer  og kuponger for gratis drikke,øl og raki. Alle pengene går direkte til fire frivillge organisasjoner i byen vår som hjelper barn og unge, blandt annet Orizontes. Dette er blitt en utrolig suksess i Hania som er den eneste greske byen som arrangerer dette. Nok en grunn til å elske denne byen med alle dens flotte mennesker! Ikke bare at noen påtar seg og arrangere dette ,men det blir støttet og går over all forventning. Folk gjerne vil være med på noe positivt og gøy og støtte disse skolene for barn med psykisk og fysisk fungsjonhemminger og kreft. Santa Run har de i USA og Australia.
Første året 2011 hadde de 300 påmeldte i hania,men vi var hundrevis som ville ha vært med,så ifjor bestilte de 1200 drakter men det var ikke nok, så de fikk tak i litt flere og tallet ble 1417 tilslutt. I år regner det med 3000 og det er mulig at det ikke er nok!!
400 personer i 2011,1417 i 2012,3000 i 2013??

Påmelding skjer her i Santa Run huset eller på nettet.
Radiostasjonen DiktioFM er med å arrangere , og alle de frivillige jobber dagen lang i lange tider for å få dette til. Folk i alle aldre er med, og det er ikke et løp. http://www.santarunchania.com/santa-run-in-english.php Her melder du deg på. Anbefales på det varmeste. Jeg skal jo reise til Norge på lørdag og får ikke vært med, men jeg har meldt på Michelle.


Her starter Santa Run med musikk.

Santa Run med tall.
Løpet starter ved den første ungdomskolen som ligger ved siden av Agora med musikk og dans.Man går i følge med resten gjennom den gamle byen ned til havna og rundt havna til enden hvor det blir fest. Underveis er det ølutdeling istedet for vann. Men dette er Hellas og det blir ikke fyll ut av det,men herlig glade mennesker. Alle som vil være med bør melde seg på kan gjøres på nettet, men man må stille opp selv og hente julenissedrakten og kupongene.
Alle julenissene nede i havna.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.