Nyheter



 

I dag er det strålende sol her på Kreta, nesten vindstille og 20 grader. Det er nasjonaldag og Hellas nei til Mussolini i 1940 markeres hvert år med kransenedleggelser på minnestøtter fra 2. Verdenskrig og parader. 
en 80 åring som tar voksenundervisning, fikk bære flagget for skolen i Aten!!

fra Rethimno








Her ute i Maleme har det vært messe med skolebarna, foreninger og partier til stede og kransenedleggelser med nasjonalsangen til slutt.















Du kan lese mer om denne dagen her:https://audoymyr.blogspot.com/2013/10/neidagen-28oktober.html

Her er det ekstra stille i dag, siden både skolen og butikken er stengt. Jeg fikk meg et deilig bad og det var noen få på stranda ved det hotellet som er åpent noen dager til. 1. november stenger de siste, da blir det stille her på nordkysten. 


Når det gjelder Samaria ravinen, så er det mye fram og tilbake. De har stengt den veldig ofte, ved hver minste fare for regn og dette har ført til lite folk. De som lever av turismen både oppe på Omalos og nede i Agia Roumeli har reagert kraftig. Det diskuteres hva som må gjøres inne i ravinen og nå som den stenges for vinteren, blir det flere befaringer. Dette er jo et svært alvorlig tema, som jeg håper at kan løses på en bra måte.


Det kommer stadig båter med innvandrere til Gavdos og sørkysten av Kreta. Mange av dem viser seg å være flyktninger, men mange sendes tilbake dit de kom fra. Ingenting har forandret seg de siste mange år. Folk blir lurt til å betale veldig høye priser for å komme med båt til Europa, de betaler tusenvis av Dollar, men blir lurt og fratatt pass og andre papirer. Hellas strever veldig med å ta i mot alle og det er utrolig dårlige forhold for dem som får bli. Ettersom situasjonen i Midt-Østen forverrer seg for hver dag, blir det heller ikke noe mindre problem. Dagens nyhet er at 35 mennesker ble reddet utenfor kysten, de hadde betalt 5000 dollar hver! Båten de kom i hadde seilt fra Libya. De fleste var unge egyptere, så de blir sendt tilbake, hvis de er friske nok. Det er så tragisk!


God uke ønskes alle fra oss her nede.  Καλή εβδομάδα.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober

Maleme- Manoliopoulo- Loutraki- Maleme