Nyheter

 


Så kom det regn, snø i høyden og masse nordavind, og temperaturen sank. Nede i havna var det mye bølger i går, jeg gikk en kveldstur med Leo og her er noen inntrykk:













I dag hadde vinden løyet og det sluttet å regne. Vi gikk en runde i morges og her ser dere hvordan det så ut i morges:




 

Det ryddes, spyles og feies for å få sjøvann og tang vekk fra kafeene. 

Sola var framme noen timer midt på dagen og det var deilig i sola. Bading ble det ikke i dag, for bølgene er for store for lille meg.

Vi har flere store amerikanske krigsskip her nå, de er med på en øvelse og byen og særlig havna er full av amerikanske soldater på luftetur. 
















Det var full rulle i havna i går kveld med alle klubbene der nede åpne og fulle ungdommer ute i havna og i gatene.

Du ser dem overalt i dag også, men i går var det surt og kaldt og ikke mange andre gadd å være ute, så de syntes veldig godt.


Jeg leser at Kreta ligger på topp som reisemål i verden blant reisende for 2024, vi får se om reiseselskapene setter opp turer hit. På de forskjellige spørreundersøkelsene som gjøres, skårer Kreta høyt. Det ser lyst ut for turismen. Men noen spørsmålstegn må man sette. I mitt nabolag i Splantzia, som jo ligger i Gamlebyen, er det hele tiden nye hus som gjøres om til korttidsutleie, type AirBnB eller Booking.com. Dette skjer i resten av byen også, når en leilighet eller et hus er til salgs, selges det ofte til investorer som bare vil tjene penger. I de fleste boligblokker og bygårder, er det en leilighet til kortleie. Dette gjør at prisene stiger og lokalbefolkningen har problemer med å finne bolig, enten de vil leie eller kjøpe. Byen blir jo fin da, klart det, men folk må jo kunne bo i sin egen by! Hvis alle disse utleierne skal tjene penger, så må det settes opp veldig mange flyruter hit.


Det hele styres av reiseselskap og flyselskap. jeg synes ikke at husene her i gata blir leid ut ofte og det er oftest bare for en natt eller to. Dermed står det meste tomt og mørkt, men veldig fint å se på. Hania ligger på topp i Hellas når det gjelder antall AirBnb utleie. Det blir spennende å følge utviklingen utover. Vil det lønne seg å leie ut for en dag eller to til en høy pris, eller vil de gå tilbake til helårsleie? 

Det bygges også nye hoteller hver vinter, hvor skal dette ende?

Mange lurer på hva som skjer med Agora. Når blir den ferdig? Saken er jo den at den skulle vært ferdig restaurert i år, men det har tatt mye lenger tid enn antatt( som vanlig). Det dukket deler av den venetianske muren som man måtte ta hensyn til. Arkeologene kom inn i bildet og da tar det tid!


 Dessuten blir det mye byråkrati og sommel. De som hadde påtatt seg jobben, trakk seg, og nå har et nytt firma kommet på banen og de sier i dag at de vil bli ferdige våren 2025! La oss håpe de blir ferdige til da. Det blir nok bra og det blir bedre arbeidsforhold og et flott bygg slik det engang var. 



Da de bygget Agora fra 1908 τil 1913, rev de den gamle muren, i stedet for å bygge lenger ut, hvor det ikke var noen del av muren! Sånn tenkte man da. I dag er man opptatt av å ta vare på det gamle, så da blir det ekstra mye jobb. 

her rev de muren for å bygge Agora,
nesten klar i 1912.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Spilia

Lafonisios dromos

Siste dagene i mars

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.

Småprat